Izvor: Luftika.rs, 31.Mar.2023, 08:55

Lađar koji je spasio devojčicu iz Dunava u NS: „Molila je da ne kažem roditeljima“

Devojčicu koja je juče (30. mart) u Novom Sadu skočila s Varadinskog mosta je brzom reakcijom spasio lađar Aleksanar Prelić s tegljača „Brodokomerca“, koji je usidren na Dunavu uz Beogradski kej.
Kako prenosi Dnevnik, on je bio sam u čamcu koji je privezan uz brod i pokušao je da startuje motor.
– Odjednom sam čuo da je neko u vodi. Ubrzo je na brod stigla informacija da se radi o utopljenici. Nekako sam uspeo da startujem motor i pentom krenuo ka utopljenici. Voda je i >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << sada veoma brza i telo je već bilo na sredini reke, oko 300 metara daleko od mosta. Prišao sam utopljenici, njeno telo je plutalo po vodi. Uhvatio sam je za kosu i uvukao u čamac. Da je izvučem iz čamca pomogla su mi dvojica mojih kolega, takođe radnika „Brodokomerca“. Devojčica je bila svesna, molila je da ne kažem roditeljima… Ubrzo je došla Hitna pomoć, bila je i policija – ispričao je za Dnevnik Aleksandar Prelić.
Ovaj skromni čovek kaže da mu je drago što je spasio jedan mladi život. Dodaje da je do sada još dva puta spasio utoljenike iz Dunava.
Podsetimo, petnaestogodišnja devojčica je skočila juče oko 17 sati s Varadinskog mosta. Ona je zadobila povrede opasne po život, ali je stabilna i svesna. Nalazi se na jedinici intenzivne nege Dečije hirurgije radi opservacije, kažu za 021 u Dečijoj bolnici.
Izvor: Dnevnik, 021
Najlepša Srpkinja pokušala da se ubije, 50% kože joj izgorelo u nesreći, danas je srećno udata za fudbalera

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.