Izvor: Glas javnosti, 05.Sep.2009, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LJudska greška?

Penzionisani general Ninoslav Krstić, predsednik Foruma za bezbednost i demokratiju, pretpostavlja da je nesreću izazvao ljudski faktor ili nepoštovanje procedure u radu, ali je po njemu nezahvalno nagađati dok se istraga ne okonča.

- Jedinstveni sistem civilne odbrane i zaštite ne postoji. Nešto je zadržalo Ministarstvo odbrane, a nešto MUP. A ne postoji ni jedinstveni sistem kontrole. Dok sam ja bio na čelu inspektorata koji se bavio i kontrolom vojne industrije, strogo se >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << kontrolisala zaštita na radu, proces proizvodnje, zaštita životne sredine. ali, problemi su počeli posle 2000. godine - kaže Krstić i dodaje da upravo u tom periodu namenska industrija doživljava potop, jer se odvaja od ministarstva odbrane, pa više niko ne preuzima odgovornost za bezbednost na radu.

To nedefinisano stanje, tvrdi Krstić, trajalo je do pre dve godine, kada ministarstvo ponovo pokušava da prigrli namensku industriju, sklapajući velike poslove.  

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.