Kritično i na putevima u regionu

Izvor: Mondo, 15.Dec.2018, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kritično i na putevima u regionu

Sneg intenzivno pada u BiH, Gorskom Kotaru i Lici

Sneg koji već dva dana pada u Bosni i Hercegovini, u pojedinim delovima zemlje izazvao je potpuni kolaps u saobraćaju, a najviše problema ima u Sarajevu, Bijeljini i na Bradini.

Kako se navodi, zbog obilnih snežnih padavina i zaleđenog kolovoza, u potpunosti je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Konjic – tunel Ivan Bradina, a zbog automobila koji stoje na putu, mašine za čišćenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << snega ne mogu da prođu, prenosi Klix.ba.

U Vranduku je i pored rekonstrukcije tunela došlo do totalne obustave saobraćaja zbog kamiona koji se zaglavio u snegu.

Sajt prenosi i da su veoma loši putevi i prema Mostaru.

Trenutno, na snazi je zabrana saobraćanja za teretna vozila na području Romanije, dok na putevima u jugozapadnim krajevima dodatne poteškoce stvara jak vetar koji formira snežne nanose i do 50 centimetara visine.

Padavine i zimski uslovi izazvali su probleme u saobraćaju u Hrvatskoj, a snega ima na većini puteva u Gorskom kotaru i Lici.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama nema slobodnog saobraćajnog pravca iz smera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri te Dalmaciji, i obrnuto, javlja Hrvatski auto-moto klub.

Snažan vetar takođe izaziva probleme na Jadranskoj magistrali.

Sneg pada u Gorskom kotaru, Lici, Slavoniji, delu Dalmacije, centralnoj i severozapadnoj Hrvatskoj. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebno na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima se savetuje da prilagode brzinu i način vožnje uslovima na putevima te da ne kreću na put bez propisne zimske opreme, prenosi N1.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.