Izvor: Mondo, 05.Mar.2019, 03:01

Krckavi "zalogajčići" karfiola

Krckavi zalogajčići karfiola

Ako niste ljubitelj povrća, uz ovaj recept ćete ga zavoleti!

Recept uz koji će u povrću uživati i oni koji ga "ne mirišu" naročito.

Sastojci:

Maslinovo ulje

Tri veća jaja

30 grama prezli

30 grama rendanog parmezana

Jedan karfiol, samo odvojeni "cvetići" i tanje drške

So i biber po ukusu

Priprema:

Rernu zagrejte na 220 stepeni, u plići pleh stavite papir za >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pečenje ili ga nauljite.

U činiji ulupajte jaja. Prezle, rendani parmezan, so i biber ponešajte u dubokom tanjiru.

Zatim cvetiće kafiola uvaljajte u jaja, pa u prezle, ređajte u pleh i pecite dvadesetak minuta, ili dok karfiol ne omekša tako da možete da ga probodete viljuškom.

Na pola pečenja, okrenite "zalogajčiće" u plehu, tako da se ravnomerno ispeku.

Služite toplo.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.