Koliko dugo smemo da sedimo sa prekrštenim nogama?

Izvor: Story, 02.Nov.2015, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koliko dugo smemo da sedimo sa prekrštenim nogama?

Medicinski stručnjaci godinama nas upozoravaju da sedenje s prekrštenim nogama šteti zdravlju, ali novo istraživanje došlo je do zaključka da je taj položaj sedenja štetan jedino ako u njemu sedimo duže od određenog vremena

Analizirajući podatke istraživanja koji su se bavili pronalaženjem uzročnika pojave proširenih vena, oštećenja živaca i visokog krvnog pritiska, naučnici su, piše BBC, došli do zaključka da sedenje s prekrštenim nogama ne uzrokuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << te zdravstvene probleme, ali samo ako ne sedite u tom položaju duže od određenog vremena, odnosno dok vam noge ne utrnu.

Pobedite nesanicu: Ovo je video uz koji se uspavljuje preko 10 miliona ljudi (VIDEO)

Naime, predugo sedenje u bilo kojem položaju može uzrokovati otupljenje živaca zbog čega nestaje osećaj u nogama.

POBEDITE LENJOST ZA 1 MINUT: Japanska tehnika kajzen donosi najveći uspeh sa najmanje napora

U vezi dileme što onda uzrokuje priširene vene, stručnjaci imaju podeljena mišljenja – jedni tvrde da krivica najviše leži u genetici, dok drugi kažu da predugo sedenje s prekršteni  nogama može uzrokovati oštećenje vena.

Izvor: Zadovoljna.hr

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.