Kolačići sa orasima

Izvor: Mondo, 15.Jan.2019, 03:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolačići sa orasima

Prave se jednostavno, a ukus je – povratak u detinjstvo!

Kolačići sa orasima su pravi zimski desert, koji će vas vratiti u detinjstvo čim zamiriše iz rerne! Prave se jednostavno, a pošto su zasitni, idealni su za posluživanje više gostiju.

Sastojci:

300 grama maslaca

100 grama šećera

Šest žumanaca

100 grama mlevenih oraha

300 grama pšeničnog griza

Priprema:

Na srednjoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << vatri, rastopite maslac i dodajte mu šećer, mešajući dok se šećer lepo ne otopi. Skinite sa vatre, i postepeno dodajte jedno po jedno žumance. Mutite žicom, sve dok smesa ne postane svetložuta i vazdušasta. Pažljivo umešajte griz brašno, i mlevene orahe. Na pleh obložen papirom za pečenje, smesu istisnite poslastičarskom špric-kesom, ili oblikujte dvema kašičicama u zalogajčiće. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok lepo ne porumene. Po želji, možete ih posuti prah šećerom, ili na vrh svakog staviti malo džema od kajsija.

Kakvi vas kolači podsećaju na detinjstvo, i kakve najradije pravite? Recite nam u komentarima!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.