Kolač sa cimetom

Izvor: Mondo, 14.Mar.2019, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolač sa cimetom

Idealan kolač za uživanje sa dragim ljudima, uz kafu!

Evo idealnog recepta za kolač kojim ćete oduševiti ukućane i prijatelje.

Sastojci:

Dve šolje brašna

¾ šolje belog šećera

Dve kašičice praška za pecivo

Pola kašičice soli

115 grama putera

Jedno jaje

¾ šolje mleka

Kašičica i po ekstrakta vanile

Za preliv:

¼ šolje brašna >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

2/3 šolje belog šećera

Kašičica cimeta

115 grama putera

Priprema:

Zagrejte rernu na 175 stepeni Celzijusovih. Podmažite pleh i stavite malo brašna.

Najpre napravite preliv. U posudu pomešajte ¼ šolje brašna, 2/3 šolje šećera i kašičicu cimeta. Dodajte puter iseckan na listiće ili izrendan i promešajte – dobićete smesu koja ima mrvice, a tako i treba da bude. Odložite sa strane.

U veću posudu sipajte dve šolje brašna, ¾ šolje šećera, prašak za pecivo i so. Dodajte drugih 115 grama putera i promešajte. U odvojenu posudicu pomešajte jaja i mleko, dobro izmešajte, pa sipajte u tu veću posudu i dobro izmešajte, dodajući i ekstrakt vanile.

Nalijte u pripremljen pleh, pa odozgo stavite preliv. Pecite u rerni 25 do 30 minuta, ostavite malo da se ohladi i poslužite.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.