Koji su najekonomičniji dizelaši među polovnjacima

Izvor: B92, 13.Okt.2022, 12:57

Koji su najekonomičniji dizelaši među polovnjacima

Svi troše manje od 4 litra na 100 km, prema fabričkim podacima.

Uz današnje cene dizela, prosečna potrošnja postaje izuzetno važna. Sajt Automobili.ba donosi listu od čak 350 polovnih dizelaša koji (barem prema fabričkim podacima) prosečno troše manje od 4 l/100 km.

Lista je zanimljiva jer ne uključuje samo nove automobile, već i vozila koja su kod nas veoma popularna na tržištu polovnjaka (najstarija su debitovala još devedesetih).

Naravno, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << potrošnja koju možete videti u donjoj tabeli je fabrički deklarisana, što znači da je u realnim uslovima ona nešto viša. Ipak, s obzirom da to važi za sve modele, ovo su i dalje najštedljiviji dizelaši.

Pogledajte koje dizelaše treba tražiti u kriznim vremenima, ako želite da uštedite na gorivu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.