Koje brendove preferiraju Francuzi i šta misle o nemačkim automobilima

Izvor: B92, 15.Maj.2023, 11:52

Koje brendove preferiraju Francuzi i šta misle o nemačkim automobilima

Francuska je oduvek favorizovala domaću automobilsku industriju, ali su nedavni trendovi dosta toga promenili.

Prema najnovijoj studiji koju je YouGov sproveo na osnovu podataka za prethodnu godinu, Francuzi su na prvo mesto stavili Peugeot. Pored opšteg utiska, ocenjuju kvalitet, vrednost za novac, reputaciju, zadovoljstvo i druge kategorije.

Peugeot je u vrhu petu godinu zaredom, što potvrđuje doslednost kompanije i iskustvo automobila ovog brenda na domaćem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tržištu.

Međutim, drugi francuski brendovi nisu tako dobro prošli. I dok se odsustvo specijalizovanih marki poput Bugattija i podbrenda Alpine može razumeti, zanimljivo je da su za Francuze nemački brendovi ispred domaćeg Citroena.

Tako je na drugom mestu Mercedes, a odmah iza njega Audi, Volkswagen i BMW.

Kada je Renault u pitanju, ispred njega je još i Toyota.

Sa druge strane, ako pogledamo susednu Nemačku, nema govora da će francuski brend tamo ući među 10 najpopularnijih.

U stvari, jedini nenemački brendovi u prvih 10 su Toyota, Volvo i Škoda, ako se ova poslednja uopšte može okarakterisati kao strani brend.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.