Ko kaže da proleće još nije stiglo?

Izvor: Mondo, 16.Mar.2015, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko kaže da proleće još nije stiglo?

Proleće kalendarski još nije stiglo, ali ga ima u izlozima naših prodavnica.

Foto: Converse

Bacili smo pogleda na patike, na ono što će nam trebati za šetnju, uživanciju u bašti kafića, za neobavezni večernji izlazak.

Dominiraju bele patike, kako među ženskim, tako i među muškim modelima. To je dobra vest, jer se bela obuća lako kombinuje sa ostalom garderobom.

Bele patike možete, na primer, da nosite uz beli sako i farmerke, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << čak i uz bisere oko vrata!

I nemojte se bojati prljanja - čim ih izujete prebrišite ih vlažnim maramicama, ako su od kože. Platnene uglavnom mogu da se peru u veš mašini, na 30 stepeni Celzijusovih.

Kad smo već kod higijene... Nemojte nositi patike bez čarapa, čak ni one lagane, platnene modele. Kupite takozvane "natikače" - čarape koje pokrivaju samo prste, petu i donji deo stopala. Ne samo što vaše patike tako neće smrduckati, već ćete im produžiti vek - znoj je neprijatelj broj jedan svake obuće.

Ako su vam jednobojne patike dosadne, izbor dezeniranih je odličan, kao i onih u pastelnim bojama. Samo pazite da ne izgledate kao papagaj! Uz šarenu obuću nosite jednobojnu garderobu.

Sada su veoma popularni modeli u srebrnoj i zlatnoj boji. Efektni su, ali pezite da ne preterate - birajte torbu koja ne "bode oči". Bela, siva ili crna, odlično ide uz ove šik patike.

Nepisano pravilo kaže da patike nisu za pozorište i slične izlaske, ali ako obujete jednostavan model u crnoj boji, uz pantalone koje imaju šire i duže nogavice, nećete pogrešiti.

Još jedno pravilo: ako biste da uz odelu obujete patike, i to može, ali ne one koje su za sport. U tom slučaju vam trebaju patike za šetnju, one koje nisu upadljivog dizajna.

Ono što je upečatljivo za ovu sezonu - vratili su se neki stari, provereni modeli. Nas je to baš obradovalo!

Pogledajte u foto galeriji šta nudi "Konvers":

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.