Ko ide sam na odmor, plaća duplo (VIDEO)

Izvor: Mondo, 06.Jul.2019, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko ide sam na odmor, plaća duplo (VIDEO)

Za sve građane koji letuju sami, turistički aranžmani ponekad mogu da budu skuplji i do 100 odsto.

Odmor za samce je ozbiljan udar na džep. Svi oni koji letuju sami često plaćaju i drugi krevet, bez obzira na to što će biti prazan.

Solo aranžmani su skuplji od onih za dvoje za najmanje 50 odsto, a ceh za jednokrevetnu sobu, u zavisnosti od agencije i lokacije, može da bude i 100 odsto veći.

Sa sličnim problemima se suočavaju i roditelji koji bez >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << partnera putuju na odmor sa decom. Popusti tu gotovo da i ne važe, pa se često i za najmlađe naplaćuje puna cena, kao za odraslu osobu.

"Takva je poslovna politika hotela, da kad neko ide sam on plaća jednokrevetnu sobu koja je u odnosu na dvokrevetnu skuplja bar 50 odsto", objašnjava Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija za "Novosti".

"Kada u hotelu ne postoji jednokrevetna soba, već proširena dvokrevetna, to može da bude i do 70 odsto skuplje. U onim boljim i luksuznijim hotelima, plaća se i do 100 odsto više, kao da ide dvoje ljudi."

Apartmani

Kad je reč o apartmanima, oni se izdaju kao celina, i vlasnike, a i agencije, ne interesuje mnogo da li će u njima biti manje ljudi nego što je predviđeno. Tako da ko god odluči da sam ode na more i preko agencije iznajmi neki apartman, za njega će morati dobro da plati, naročito što gotovo i ne postoje privatni apartmani i sobe za jednu osobu.

Singl putnika u čitavom svetu, pokazuju istraživanja, sve je više, naročito među starijima od 40 godina,

Ipak, mnoge turističke agencije u našoj zemlji vole da "upare" takve putnike, kako bi im smanjile troškove.

Svakako, ono što najviše nervira putnike je plaćanje pune cene za decu, kad ide samo jedan roditelj.

"Kad na odmor ide jedan odrastao čovek sa dvoje dece, pravo na popust ima samo jedno dete, dok se za drugo plaća puna cena, bez obzira na godine", govori Seničić.

"Popusti uvek idu uz dve odrasle osobe koje plaćaju punu cenu. Vrlo mali broj hotela dozvoljava da plati jedna odrasla osoba, a deca ne, naročito u sezoni", kaže on.

Kako objašnjava Seničić, u hotelima ne postoji poseban krevet za dete, to su obično dvokrevetne sobe, pa je dete u krevetu sa roditeljima, i zbog toga i ima pospust od 100 odsto.

Kada ima poseban ležaj, uglavnom je pomoćni na razvlačenje, to se naglasi, pa se za dete plaća možda od 30 do 50 odsto.

Turski i španski hoteli malo su drugačije uređeni, pa njihove dvokrevetne sobe često izgledaju kao da imaju dva bračna ležaja, što je idealno za decu, piše list.

Pročitajte: Evo gde vam ne treba putno zdravstveno osiguranje

I pogledajte kako je ovih dana na plažama u Crnoj Gori:



Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević



Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević



Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.