Knjiga dobitnika nagrade Meša Selimović objavljena u Srbiji

Izvor: NC magazin, 09.Maj.2012, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Knjiga dobitnika nagrade Meša Selimović objavljena u Srbiji


Izdavačka kuća "Booka" predstavlja svoje novo izdanje, roman "Nigdje, niotkuda", jednog od najboljih pisaca sa ex-Yu prostora Bekima Sejranovića.  Za ovo delo autor je nagrađen prestižnom nagradom "Meša Selimović", za najbolji roman sa prostora Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.
O knjizi:
Glavni junak prvog romana Bekima Sejranovića čitav svoj život provodi u lutanju, poput nekakvog savremenog Odiseja. Nakon detinjstva u Bosni, prelazi u Rijeku gde provodi buntovničke srednjoškolske godine, da bi ga ratni vihor odneo u Norvešku. Tamo u egzilu, prinuđen je na novi početak ali koreni su prejaki i stalno ga vuku nazad, ali ona zemlja za kojom pati više nije ista. Stranac u Norveškoj, ali i u bivšoj Jugoslaviji, pripovedač biva osuđen na lutanje meridijanima, onim geografskim i onim unutrašnjim, u večitoj potrazi za izgubljenom zemljom i izgubljenim godinama.

Nastavak na NC magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NC magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NC magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.