Kiseli kupus sa dimljenim mesom

Izvor: Mondo, 07.Jan.2019, 03:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kiseli kupus sa dimljenim mesom

Ovo jelo se krčka dugo, ali se čekanje isplati!

Na šta prvo pomislite kada neko kaže - kiseli kupus? Verovatno na sarmu! Ali, postoje i druga, zimska jela od kiselog kupusa koja su ozbiljna konkurencija sarmi.

"U našem hotelu je kiseli kupus sa dimljenim mesom jelo zbog kojih nam se mnogi gosti vraćaju. Pre svega jer ga pravimo od domaćih namirnica, od najboljeg mesa, ali i sa ljubavlju", kaže za MONDO Nemanja Ceković - kuvar u hotelu "Stara planina", koji nam >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je objasnio i kako priprema ovo omiljno jelo staroplaninskih skijaša.

"Nije vam potrebno mnogo namirnica, već samo strpljenje. Za kilogram kiselog kupusa, koji ćete iseći na krupnije kocke, treba oko 400 grama mesa. Prvo na vreloj svinjskoj masti upržite kupus, a onda dodajte dimljeno meso po želji, kao i lovorov list, crni biber u zrnu, kašiku ljute tucane paprike i malo belog luka pri kraju. Ja crni luk ne koristim za ovo jelo. Sve to nalijte vodom da ogrezne, poklopite i pustite da krčka na tihoj vatri. Četiri sata. Što se duže krčka biće ukusnije. Uživajte u kiselom kupusu uz pivo ili belo vino", poručio nam je Nemanja.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.