Izvor: B92, 21.Maj.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kazne za samožive putnike?

Melburn -- Vlasti australijske države Viktorija žele da uvedu kazne za putnike u javnom prevozu koji ne ustupaju mesto trudnicama.

Prema važećem pravilniku, mlađi putnici su obavezni da ustupe mesto hendikepiranima i starijima, a predlaže se proširenje te obaveze i na trudnice, putnike koji loše podnose vožnju i one koji moraju da stoje blizu osobe o kojoj se staraju. Direktor javnog prevoza Džim Bets rekao je da se novim pravilnikom samo nabrajaju obaveze putnika i da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je malo verovatno da će nesavesni pojedinci biti kažnjeni.

"Reč je o uputstvima za lepo ponašanje u javnom prevozu, a ne o nekom krutom pravilniku, kaznama ili izbacivanju putnika iz gradskog prevoza. Naš savet je da, ako se vozite javnim prevozom, a pored vas je žena u drugom stanju ili neka bolesna, krhka ili stara osoba, učinite ono što se od vas očekuje, da ustanete i ustupite joj mesto", kaže Bets.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.