Kavčani za ubistvo vođe škaljarskog klana iskeširali 1,5 miliona €, pronađen GPS ispod automobila Vukotića

Izvor: Luftika.rs, 26.Sep.2022, 15:29

Kavčani za ubistvo vođe škaljarskog klana iskeširali 1,5 miliona €, pronađen GPS ispod automobila Vukotića

Pojavili su se detalji o osumnjičenima za ubistvo vođe crnogorske bande Jovana Vukotića, koji je izgubio život u oružanom napadu u Istanbulu, piše NTV.
Utvrđeno je da je nalog za ubistvo Vukotića dao Radoje Živković, član zločinačke organizacije Kavač, a da su ubistvo izvršile dve zločinačke organizacije u Istanbulu u zamenu za 1,5 miliona evra. Pojavili su se posebni detalji u vezi sa atentatom na vođu bande, koji je ubijen u Šišliju za 1,5 miliona evra, prenosi Aplus.me.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << /> Organizovana policija pregledala je 1.700 sati snimaka na 200 lokacija, počevši od mesta gdje je Vukotić ubijen.
Na ovaj način iscrtavajući trasu motocikla, policija je utvrdila i da je na dan incidenta pratilo Vukotića vozilo.
Utvrđujući registarsku tablicu vozila, ekipe su svoja istraživanja usmerile na motocikl i vozilo.
Tokom studija se saznalo da je motorom upravljao Jakup Dogan, član kriminalne organizacije koju je vodio Bariš Neck, za kojim se tragalo sa crvenim obaveštenjem, i Emircan Sumer, pripadnik iste organizacije, koji je otpustio pušku kod Vukotića.
Organizovane ekipe pronašle su GPS uređaj ispod automobila i ispod poda u gepeku, u vozilu u kojem je Vukotić poginuo.
Produbljujući svoj rad, policijski timovi su otkrili da su E.E, Elanur Tuna i Furkan Iesil, članovi kriminalne organizacije koju je predvodio Binali Camgoz, koji je uhvaćen i uhapšen u Karadagu prilikom pretresa uz crvenu poternicu, pratili Vukotića četiri meseca u automobil koji su iznajmili iz Izmira.
Utvrđeno je da su osumnjičeni u poteri pokušali i da ubiju Vukotića, ali nisu uspeli.
Policija, koja je sa nadležnima u Crnoj Gori razmjenjivala informacije radi utvrđivanja Vukotićevih veza, saznala je da je u oružanim napadima između zločinačkih organizacija “Škaljari” i “Kavač” od 2014. godine ubijeno 50 ljudi, a povod za to je spor oko droge.
Kada su ekipe otkrile veze osumnjičenih koje su identifikovale, utvrđeno je da su direktor zločinačke organizacije Kavač Radoje Živković i Zdravko Perunović dali naređenje za napad na Vukotića.
FOTO: NTV Pretresajući adrese osumnjičenih, policija je zaplenila šest lažnih pasoša, 11 lažnih ličnih karata iz raznih zemalja, 3 satelitska GPS uređaja i 2 oružja korišćena u incidentu.
S druge strane, u pregledima telefona, računara i prenosivih memorijskih kartica osumnjičenih pronađena je mnogo organizacione dokumentacije o tome kako je napad izvršen.
12 osumnjičenih, čiji su postupci u Policijskoj upravi Istanbula okončani, upućeni su u zgradu suda.
“Krv nije voda, brat je bratu uvek odan”: Čitulje ubijenom Vukotiću od kojih podilazi jeza

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Crna Gora tražiće od Turske izručenje ubica vođe "škaljarskog klana" Jovana Vukotića!

Izvor: 24sedam.rs, 26.Sep.2022

Zdravko Perunović i Radoje Živković, koje je turska policija uhapsila 16. septembra, poznati odranije crnogorskim istražiteljima

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.