Izvor: Luftika.rs, 19.Jun.2023, 19:01

Katolička crkva u Francuskoj zbog pada broja vernika hram pretvorila u socijalne stanove

Nakon drastičnog opadanja broja vernika Rimokatoličke crkve, jedan hram i službene prostorije pretvorene su u stambene jedinice na istoku Francuske.
– U crkvi je godišnje bilo samo nekoliko službi, i to za sahrane – rekao je za Frans pres jedan od vernika i dodao da je zadovoljan što je hram pretvoren u stanove „čime će nastaviti da živi“.
Rimokatolička crkva Svete Tereze u Betonkuru na istoku zemlje pretvorena je u pet stambenih jedinici na spratu gde su napravljeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << i balkoni.
U prizemlju ima četiri stana, a jedan je u maloj crkvi pored ove. Zvonik je pretvoren u veliku ostavu gde se nalazi razna tehnička oprema, piše Beta, a prenosi 021.
Crkva je podignuta 1953. u radničkoj četvrti u blizini fabrike Pežo (sada Stelantis) u vreme velikog priliva radne snage, uglavnom rimokatolika.
Sveštenik renovirao crkvu, pa improvizovao i održao misu u lokalnom pabu

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.