Kašalj: Kad treba otići kod lekara?

Izvor: Mondo, 23.Dec.2016, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kašalj: Kad treba otići kod lekara?

Zdravlje deteta je svim roditeljima na prvom mestu, ali često ne znaju šta treba da urade da bi svom detetu olakšali tegobe.

Foto: Guliver/Getty/Thinkstock

 Zima je i zvanično počela. Osim novogodišnjih praznika, poklona, uživanja u snegu, ruku pod ruku sa zimom stižu i virusi i prehlade.

Šta roditelji treba da urade kada njihovo dete počne da kašlje, na primer? Kako što brže olakšati detetu tegobe, kako izabrati pravi lek u gomili onih koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << se nude, koji je kvalitetan, koji je najsigurniji, koji nije hemijskog porekla?

Svaka majka je bar jednom prošla kroz ovakvu situaciju, i vrlo dobro zna koliko je stresna i sama pomisao na kašalj i neprospavane noći.

LEK BI TREBALO DA BUDE ŠTO PRIRODNIJI

Važno je izabrati što prirodniji lek, ojačati imunitet mališanima, obezbediti da unose što više tečnosti i ono što je najteže - da miruju bar nekoliko dana.

Iako je tržište preplavljeno proizvodima protiv kašlja, verovatno ćete se prvo obratiti bakama za rešenje problema. Saveti poput upotrebe čaja od crnog luka, zagrejanog maslinovog ulja, rotkvinog soka i peršunovog lista, možda jesu prirodni i delotvorni, ali vaše dete ne želi ni da ih pomiriše.

Kako ne biste pogoršavali stanje insistiranjem na uzimanju domaćih melema i izazvali dodatni stres za dete, najbolje je da mu ponudite ukusan sirup, iz prirode, od ekstraktalista bršljana.

Foto: Guliver/Getty/Thinkstock

LEK BI TREBALO DA BUDE PRIJATNOG UKUSA

U Srbiji već 15 godina postoji Prospan sirup protiv kašlja prijatnog ukusa koji deca vole. Pospešuje oporavak, omogućava da dete lakše prespava noć bez učestalog buđenja i dosadnog iskašljavanja.

Imajte u vidu da ako dete ima kašalj koji traje nekoliko dana, a dobro je raspoloženo, nema promene apetita ni povišenu temperaturu, kašalj mu se pojačava u ležećem položaju, najverovatnije se radi o "slivajućem" kašlju zbog virusne upale nosa i grla, i da sami možete započeti terapiju biljnim preparatima.

Foto: PROMO

KADA TREBA OTIĆI KOD PEDIJATRA?

Pregled je obavezan ako dete dobije visoku temperaturu i kašalj se pogoršava, ukoliko je preterano razdražljivo i pospano, otežano diše, prilikom kašlja čini vam se da čujete i blago struganje pri udahu i izdahu, izgubi apetit ili oseća mučninu.

***NAPOMENA:

Pre upotrebe Prospan sirup protiv kašlja, detaljno proučiti uputstvo. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.