Kalina Kovačević: Vatrena ratnica damskih manira

Izvor: Story, 14.Jun.2015, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kalina Kovačević: Vatrena ratnica damskih manira

Suprotno maskama koje joj na sceni pomažu da se transformiše, naša uspešna glumica privatno neguje prirodnu nijansu kose i ne koristi mnogo šminke. Tajna njene lepote krije se u načinu na koji brine o svom izgledu

Kalina Kovačević, foto: Petar Đorđević

Glumica Kalina Kovačević jedna je od dama s naše javne scene koja je veoma zahvalna za transformaciju. Prati je glas vrhunskog profesionalca koji je zarad posla i uloge u stanju da ispuni najrazličitije >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << zahteve, ali naravno u granicama dobrog ukusa. Takav njen stav i ne čudi, s obzirom na to da je u njenoj profesionalnoj karijeri svaka nova godina bogatija i uspešnija od prethodne. Upravo sada u svom matičnom Narodnom pozorištu sprema novu predstavu Na dnu Maksima Gorkog, u režiji Ane Đorđević.  S druge strane, ona važi i za veoma lepu i negovanu ženu koja brine o svom izgledu. Tajna njenog izgleda krije se u pažljivo odabranim proizvodima koji odgovaraju njenoj koži.

Story: Kako vodite računa o koži tela i lica?

- Za lice koristim tečni sapun i hidratantnu kremu koja hrani i osvežava moju kožu. Slabo se šminkam i na taj način odmaram svoje lice zbog toga što je često izloženo scenskoj i pozorišnoj masci, tačnije šminki. U letnjem periodu trudim se da što više izbegavam sunce i na kožu nanosim dnevne kreme sa visokim faktorom.

Story: Na koji način oporavljate kožu nakon teške šminke ?

- Scenska i pozorišna šminka veoma je naporna za lice. Naročito kada nosite maske koje baš mnogo umaraju kožu. Posle toga stavljam prirodne maske koje hrane i osvežavaju moje lice.

Story: Da li se i koliko razlikuju mirisne note koje koristite tokom letnjeg i zimskog perioda?

- Chanel Chance je moj omiljeni parfem i njega koristim tokom svakog godišnjeg doba, dakle i leti i zimi.

Story: Jeste li spremni na eksperimentisanje sa svojim izgledom?

- S obzirom na prirodu mog posla, često perikama raznih boja i različitom šminkom menjam svoj izgled, tako da privatno nemam želju za nekim eksperimentisanjem. Inače, najviše volim svoju prirodnu boju kose i što manje šminke na sebi.

Story: Šta je po vama osnova svake nege i tajna negovane žene?

- Tajna negovane žene nije samo u lepoti koju vidimo spolja već u energiji koja dolazi iz čitavog njenog bića.

Piše: Moni Marković

Šminka: Ana Aćimović

Frizura: Jelena Dujović za Studio Prostor

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.