Kako se sprema fritata

Izvor: Mondo, 14.Feb.2019, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako se sprema fritata

Ovaj italijanski specijalitet se lako sprema, a možete da ga prilagodite svom ukusu.

Fritata je italijanska verzija omleta, a ono što je sjajno je da se jednostavno sprema i da sastojke možete sami da odredite u zavisnosti od toga šta volite - možete da dodate iseckanu slaninu, šunku, povrće koje volite...

Sastojci:

Tri kašike maslinovog ulja

Deset jaja

Dve kašičice soli

Pola kašičice mleveno bibera
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
400 grama spanaća

Šaka čeri paradajza

Četiri praziluka

220 grama feta sira

Priprema:

Zagrejte rernu na 170 stepeni, pa ubacite podmazan pleh na pet minuta u rernu, kako bi se ulje zagrejalo.

U međuvremenu, u veću posudu razbijte jaja, umutite ih žicom, pa dodajte so i biber. Zatim dodajte spanać, čeri paradajza isečen na polovine, iseckan praziluk, i sve izmešajte.

Izvadite pleh iz rerne, u njega nalijte smesu i pecite oko 25 do 30 minuta, ili dok smesa ne dobije braonkastu koricu na ivicama.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.