Kako se prave čokoladna jaja

Izvor: Mondo, 02.Apr.2018, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako se prave čokoladna jaja

Nemojte kupovati čokoladna jaja, napravite ih sami.

POTREBNO:

- Podmazani kalupi za čokoladna jaja

- 400 g kvalitetne crne čokolade

PRIPREMA:

Čokoladu izlomite i 2/3 otopite na pari. Sklonite je sa šporeta i ostavite da se prohladi, a potom dodajte preostalu čokoladu i sačekajte da se sve ohladi do 28 stepeni (za ovo vam treba kuhinjski toplomer).

Vratite svu čokoladu na paru i pustite da se ugreje >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << do 32 stepena.

U čokoladu umačite četkicu i premažite kalupe za jaja - u tankom sloju i ravnomerno.

Kalupe potom ostavite u frižideru na pet minuta, a zatim dodajte nov sloj čokolade. Kada namažete obe polovine jaja, ostavite ih u frižideru sat vremena.

Zatim pažljivo odvojite čokoladu od kalupa, a jednu polovinu ćete spojiti s drugom tako što ćete ugrejati pleh i svako jaje prisloniti na vruć pleh, tako da se ivice balgo otope. Odmah "prilepite" polovine jaja, a dekorišite ih nakon dva, tri minuta.

Foto: Oli Scarff/Getty Images

Ako vam se čokolada tokom rada ohladi, rastopite je ponovo. U ova jaja možete da ubacite i neko iznenađenje za decu, a umesto crne čokolade možete da koristite i belu, savetuje Yumama.

Pročitajte i ovo:

Pet razloga da pojedete tu čokoladuLepi Brka i MONDO u epizodi: Pasulj u čokoladi!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.