Kako se prave američke palačinke

Izvor: Mondo, 07.Mar.2019, 03:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako se prave američke palačinke

Evo recepta ako želite da probate američke palačinke!

Sastojci za američke palačinke su slični onim koje i mi koristimo za pravljenje palačinki, mada nisu isti. Takođe, razlika je u tome što oni palačinke prave dosta deblje i ne jedu svaku posebno, već ih ređaju jednu na drugu i seku kao tortu.

Američke palačinke, najčešće se prelivaju javorovim sirupom, ali i šlagom i voćem. Kao odlična zamena za javorov sirup može da posluži med, a možete i da >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << napravite sami voćni preliv tako što ćete malo da razredite i zagrejete džem.

Sastojci:

200 grama brašna

Dve kašičice praška za pecivo

Kašika šećera

Kašičica istopljenog putera

Malo soli

Dva jaja

250 mililitara mleka

Priprema:

Najpre u posudu umutite jaja, pa dodajte šećer, mleko i istopljeni puter. Dobro umutite mikserom, a onda dodajte brašno i prašak za pecivo.

U zagrejan i podmazan tiganj sipajte veću kutlaču smese, tako da dobijete deblju palačinku - recimo, malo manje od debljine prsta. Kada se na gornjoj strani pojave mehurići, okrenite je i ispecite sa druge strane.

Palačinke ređajte jednu na drugu, a odozgo po želji prelijte medom, voćem, voćnim sirupom, šlagom...

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.