Kako pravilno maziti psa?

Izvor: 24sata, 14.Avg.2014, 08:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako pravilno maziti psa?

Svaki pas je jedinstven i uživa dok ga mazite po omiljnom delu tela. Pročitajte nekoliko saveta kako da se upoznate sa psom i zajedno uživate u maženju.

Upoznajte psa

Prvo pravilo glasi – nikada nemojte maziti psa koji ne inicira kontakt sa vama. Ovo je posebno važno naučiti decu koja često prilaze psima.

Pozovite psa da vam priđe i čučnite kako ne biste izgledali preteće. Nemojte pokušavati da mazite nepoznatog psa odmah nakon što ste >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << se “upoznali”.

Dozvolite mu da vam omiriše ruku, a zatim ga pomazite oko ušiju.

Izbegavajte da psa gledajte pravo u oči ili da se nagnete iznad njega.

Zapravo u psećem svetu to znači mu pretite ili ste agresivni. Takođe, skinite naočare za sunce, kako bi pas utvrdio da li ste mu prijatelj ili ne.

Spremni za maženje!

Većini pasa najviše prija kada ih mazimo po grudnom delu, ramenima i u dnu vrata. Kada mazite ljubimca, počnite sa bočnih strana, pre nego po glavi.

Nastavak na 24sata...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.