Kako nas deca popravljaju

Izvor: Mondo, 04.Jul.2015, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako nas deca "popravljaju"

Evo kako deca bude najbolje u nama.

Foto: Guliver/Getty images/Thinkstock photos

  Odmah da raščistimo jedno: ljudi koji imaju decu nisu ni na koji način "u prednosti" u odnosu na one koji nemaju decu. Ovaj tekst nije o tome, i nemojte pokušavati da "učitate" u njega ništa slično. Deca sama po sebi neće lošu osobu učiniti dobrom. Ovo je samo mala pričica u kojoj će se neki od vas možda prepoznati.

Evo šta se desi kad dobijete dete: >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Svet gledate novim očima. U svakom klincu krije se malecki Indijana Džons, koji je u potrazi za uzbuđenjima i blagom koje se krije svuda oko nas... i svim onim sitnicama koje mogu da se nabiju u nos. Ili progutaju. Kad dobijete dete, shvatite koliko je ovaj svet zapravo uzbudljivo mesto. Znate, kao kad smo bili mali i dani nikad nisu ličili jedan na drugi.

Odjednom postanete skroz neozbiljni. Smešne face dok se ogledate, samo zato što vam se za nogavicu drži neki mali ili neka mala? Igranje dok stojite u redu u pošti samo zato što se svaki put kad se glupirate iz kolica zaori smeh za koji biste dali sve na svetu? Naravno.

Postanete strpljiviji nego što ste ikada mogli da pomislite da biste uopšte mogli da budete. I pomirite se sa činjenicom da u narednih nekoliko godina više nigde nećete stići na vreme.

Psujete manje. Ili bar manje psujete tako da drugi mogu da vas čuju. Naročito ako su ti "drugi" podmladak.

Pažljivije raspolažete novcem. Iz očiglednih razloga.

Postanete pažljiviji i oprezniji vozač.

Manje ste sebični. 

Shvatite da ste snažniji nego što ste mislili. Deca su teža nego što deluju na prvi pogled.

Manje ste gadljivi. Uhvatićete sebe ponekad (a možda i češće nego "ponekad") da pojedete ponešto s poda... Keks, komadić jabuke koji je podmladak ispustio žureći da se popenje na sto, ili na policu za knjige, ili...

Pretvaraćete se u nindžu po potrebi. Uhvatiti dvogodišnjaka koji planinari po stolicama a da ne prospete kafu koju držite? Sitnica!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.