Kako do savršenih usana

Izvor: Story, 21.Feb.2015, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako do savršenih usana

U poslednje vreme usta su u prvom planu kada je reč o šminki pa večernji izlazak ne može da se zamisli bez crvenog ruža, a naša stručna saradnica otkriva nove tehnike i modne trendove za ovu sezonu.

foto: Shutterstock, Profimedia

I ove sezone ponovo se vraćamo famoznom karminu. Poslednjih nekoliko godina ruž se na velika vrata vratio u naš make-up svet. Bez sumnje, sada ga koriste i dame koje se ranije nisu usuđivale da ga nose. Naravno, najaktuelniji je crveni, >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << koji može biti mat ili sjajan, kako ko već voli. S obzirom na to da crveni karmin ima širok spektar tonova, od hladnijih koji vuku na plavo-ljubičasto pa do onih toplih koji idu ka narandžastoj, dame treba da biraju nijansu koja odgovara njihovom tenu, boji kose ili očiju. Moj favorit svakako je crveni mat ruž jer kod njega nema razlivanja.

Piše: Nena Ilić Kovačić



Novi trendovi

Nedavno je lansiran karmin boje cvekle koji zaista ističe usne i može lepo da se uklopi kako uz neku bjuti šminku, tako i uz malo jače iscrtane oči. Prošle sezone ljubičasti ruž bio je u trendu za malo smelije osobe, ali mislim da i ove zime on ostaje na listi najtraženijih. Bordo već godinama ima počasno mesto među karminima, li pažljivo ga koristite zato što neka nijansa može da vuče ka onoj koja nije baš tako sveža, već ume da umrtvi pa je tu ključna stvar ten koji mora biti perfektan. S prolećem vraćamo se onim jarkim pink i koralnim nijansama koje izvanredno osveže lice. Dovoljno vam je malo maskare, rumenila i neki jači karmin da zablistate u momentu.

Napravite ombre u nekoliko koraka

Kako je poslednjih nekoliko godina ombre postao popularan u frizerskom svetu, tako se pojavljuje i u našem šminkerskom. On se izvodi na više načina. Najaktuelniji je onaj kad se usne iscrtaju tamnocrvenom bojom, pa se nakon toga nanese svetlocrveni karmin da bi se blago nekim najsvetlijim ili hajlajterom utapkao prstima na unutrašnjim ivicama usana. Ovo nije novost, već je godinama šminkerski trik kako da usne deluju senzualnije i bujnije! Sada se kontrast samo povećava i jasno se vidi razlika u boji između spoljašnje i unutrašnje ivice usne. Ova tehnika ne mora da se radi u jednoj boji, već možete da kombinujete više njih, na primer, da pomešate crveni i narandžasti ili pak crveni i ciklama karmin koji, po meni, izgleda savršeno. Ombre može da se izvodi i horizontalno i vertikalno.

Moja preporuka bila bi da pre nanošenja ruža iscrtate usne olovkom koja je približna boji karmina. Time ćete definisati usne i sprečiti eventualno razlivanje karmina. Za nanošenje koristite adekvatnu četkicu jer tako ćete precizno iscrtati usne i naneti ruž ravnomerno. Ukoliko niste vešte pri stavljanju karmina, uzmite karmin koji je u tečnom stanju. On u sebi sadrži sunđerastu četkicu kojom se zaista lako nanosi.

Priredila: Ksenija Konić

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.