Kako do glatke kože na bikini zoni?

Izvor: 24sata, 10.Avg.2014, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako do glatke kože na bikini zoni?

Za željno iščekivani letnji godišnji odmor opskrbili ste se preslatkim bikinijem koji vam stoji savršeno, ali već prvi pogled na depiliranu biki zonu baca vas u očaj? Ne brinite, uz pomoć nekoliko jednostavnim saveta vaša bikini zona može da bude besprekorno glatka.

Ništa ne može tako da pokvari izgled u bikiniju kao upaljena i bolna bikini zona. Nakon korišćenja brijača koža u području bikini zone zna da bude poprilično crvena, a ponekad bolna i upaljena. Tu neugodnu >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << pojavu moguće je izbeći i bezbrižno uživati u letu.

Ako dlačice s bikini zone odlučite da uklonite voskom, radije se prepustite rukama stručnjaka. Piling bikini zone pre uklanjanja dlačica uvelika sprečava često bolno urastanje dlačica. Vosak je najbolji za uklanjanje nešto dužih dlačica, a kako bi uklanjanje bilo što delotvornije, dlačice bi trebalo da budu barem šest centimetara duge. Ako su dlačice nešto duže, neće biti potrebno ponavljati postupak nekoliko puta na istom području, što znači da će depilacija biti znatno manje bolna, koža će biti manje nadražena i postojaće manji rizik od infekcije.

Za uklanjanje dlačica brijačem postoji nekoliko vrlo korisnih trikova koji će sprečiti nastanak upale. Za početak, bikini zonu uvek depilirajte tek na samom kraju tuširanja. Naime, para pod tušem omekšće dlačice omogućujući da ih depilirate vrlo blizu korena. Nakon svakog pokreta, dva brijača isperite pod mlazom vode kako biste uklonili nakupljene dlačice i mrtvu kožu.

Bikini zona | Foto: Profimedia.rs

Obavezno koristite gel za brijanje jer će u velikoj meri sprečiti nastanak oštećenja kože.

Nastavak na 24sata...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.