Kako da zaštitite usne od sunca

Izvor: Mondo, 06.Jul.2019, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako da zaštitite usne od sunca

Nekoliko malih promena u navikama dovoljno je da i preko leta imate lepe, negovane usne.

Većina ljudi povremeno ima problema sa suvim, ispucalim usnama. Zimi su problem niske temperature i vetar, a leti - sunce i suv vazduh.

Evo šta možete da uradite, da ovog leta vaše usne "mame na poljupce".

Kad izlazite iz kuće, verovatno nanesete neko od sredstava za zaštitu od sunca na kožu, nadamo se da štitite i kosu, za oči - tu su naočare za sunce koje ste >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pametno odabrali, a usne… Usne verovatno zaboravljate.

Pa, kao što ste pažljivo proučili mleko za zaštitu od sunca, tako izaberite i balzam za usne koji ima odgovarajući faktor zaštite, i neka vam pređe u naviku da ga tokom leta redovno stavljate.

Osim toga, izbegavajte da se oblizujete, naročito ako ste na suncu, jer pljuvačka ispari vrlo brzo i usme ostavlja suvljim nego što su bile.

I, naravno, pijte dovoljno vode, da biste bili hidrirani, zdravi i dobro raspoloženi.

Napravite sami: Maska za negu usana

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.