Kako da ga prebolite: Pet pametnih koraka...

Izvor: Mondo, 06.Mar.2015, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako da ga prebolite: Pet pametnih koraka...

... i devet neverovatno glupih, koji vam neće pomoći sigurno.

Foto: Guliver/Getty images/Thinkstock

Ako vas je upravo ostavio dečko, verovatno želite samo da se sklupčate i plačete. Ili da gledate serije sve dok ne zaspite od umora. Ili od dosade, šta god se prvo desi.

Ali, možete da tugom da se nosite i konstruktivno. Evo šta možete da uradite da biste sebi olakšali narednih nekoliko nedelja:

Budite zauzeti. Smislite šta ćete >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da radite, tako da sebi ispunite dan. Čitajte. Viđajte se sa drugaricama. Idite u pozorište. Kod frizera. Sredite ormar. Upišite se na onaj kurs portugalskog, ili već jezika koji ste oduvek želeli da naučite samo nikako niste imali vremena da se time bavite.

Izgledajte najbolje što možete! Šminkajte se. Promenite frizuru. Nalakirajte nokte. Uradite najviše trbušnjaka koliko možete pre svakog tuširanja. Radite čučnjeve dok vam ne dosade svaki put kad pomislite na njega, zategnuta guza ovog proleća neka bude vaša "osveta". Nosite one haljine koje čuvate za specijalne prilike. Život je specijalna prilika, uživajte.

Budite bolja osoba nego što ste bili. Ponudite pomoć onima kojima je potrebna. Drugarici koja ima bebu. Starijoj komšinici koja živi sama.

Korisite moć negativnog razmišljanja. Znate šta? Ta veza očigledni nije bila savršena, a on očigledno NIJE muškarac vašeg života. Oskar Vajld lepo je napisao: "Nikada nemojte voleti nekoga ko vas tretira kao da ste prosečni". Da je valjalo, trajalo bi. Ovako, samo vas je poštedeo gubljenja vremena.

A onda razmišljajte pozitivno. Proleće samo što nije. Nova ljubav vam se smeši.

To je ispravan "metod". A sad, koliko god da ste ljuti ili povređeni, evo šta NE TREBA da radite:

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.