Kako beba bira omiljenu dojku

Izvor: Mondo, 21.Okt.2017, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako beba bira "omiljenu" dojku

Većina beba koje sisaju ima "omiljenu" stranu. Evo šta utiče na taj izbor.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

  Tokom prvih meseci života, bebe nisu naročito zahtevne: mleko, spavanje, čiste pelene i tako u krug. Ali, vec u tako ranom uzrastu, bebe počinju da razvijaju svoj "ukus".

Mame koje doje ili su dojile svoje bebe obično primete da beba kao da više voli jednu dojku, a babica Ket Kertin za britanski "Miror" objasnila je i zašto je to tako.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
"Kod većine žena laktacija nije potpuno simetrična, već se više mleka proizvodi u jednoj dojci, desnoj ili levoj. Takođe, kod većine žena postoji i razlika u veličini, jedna dojka obično je veća od druge.

Bebe obično više vole onu dojku u kojoj ima više mleka, ili u kojoj su mlečni kanali otvoreniji, pa joj je s te strane lakše da vuče", kaže Kertinova.

Kad je reč o starijim bebama, one uz sve ovo imaju i stranu na kojoj prosto više vole da se drže.

Šta da radite ako vaša beba uporno traži da je dojite samo na jednoj strani? Pustite je da sama bira. Period dojenja ionako proleti…

U čemu je problem ako žena doji u javnosti?Evo šta se dešava telu žene tokom dojenjaKada su deca previše velika za dojenje (ANKETA)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.