Kakav kajen: Ekrani svuda oko nas (FOTO, VIDEO)

Izvor: Mondo, 02.Sep.2017, 06:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kakav "kajen": Ekrani svuda oko nas (FOTO, VIDEO)

Nova moda sa ogromnim ekranima u automobilima nije zaobišla ni čuveni "Porše". Šta više…

Nedavno predstavljena treća generacija "porše terenca" je melem za oči. Osim što se odlikuje fantastičnim spoljašnjim izgledom, novi "kajen" (Cayenne) osvaja publiku i enterijerom. Izraz "sportska elegancija" odavno nije na tako dobar način opisivao nečiji izgled.

Ono što najviše privlači pažnju je centralno postavljena FullHD ekrančina dijagonale od čak 12,3 >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << inča (31 cm), koja je naravno osetljiva na dodir. Kontrola je potpuno digitalizovana i intuitivna, a moguće je zadavati komande i glasom.

Pročitajte: "Porše kajen" zabranjen u Švajcarskoj

Sve je lepo dizajnirano „smartfonovskim“ interfejsom, pa je kontrola prilično jednostavna i pored velikog broja opcija. Ceo sistem je non-stop na „mreži“ zahvaljujući LTE mobilnoj konekciji, što mu daje brojne prednosti poput informacija o trenutnoj situaciji u saobraćaju.

Pogledajte fotografije:

Ispred vozača se nalaze dva sedmoinčna (skoro 18 cm), takođe FullHD, displeja koja okružuju veliki "old-school" analogni obrtomer. Ovaj par ekrana se kontroliše preko multifunkcionalnog volana, a može prikazati, pored osnovnih funkcija, i sliku sa termovizijske kamere ugrađene u nos "kajena". Takođe, upozorava vozača da je promenio traku bez migavca, a pomaže i pri parkiranju.

Pročitajte: Povlače i "porše" zbog "greške"

Tu je i "Porsche InnoDrive" napredni tempomat koji između ostalog može smanjiti potrošnju i do 10 procenata!

Sve ovo je dostupno u modelima "kajen" i "kajen s", čije su početne cene (u Nemačkoj) 74.828, odnosno 91.964 evra.

Kako se vama sviđaju ove inovacije? I najbitnije – da li ste probali (ili posedujete) automobile sa ekranima osetljivim na dodir? Kakvo vam je iskustvo s njima? Pišite nam u komentarima.

Pogledajte video:

Izvor: Vimeo

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.