Kada je ženama libido najjači

Izvor: Mondo, 04.Sep.2017, 06:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kada je ženama libido najjači

Muškarci, ovo bi trebalo da pročitate.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Istraživanje koje je sprovedeno u Kanadi je pokazalo da žene najviše uživaju u seksu, i imaju najjaču želju za tim, u periodu ovulacije.

Naučnici Univerziteta Letbridž su ispitivali seksualni život žena starosti od 18 do 30 godina, a rezultati su pokazali i da žene imaju nauzbudljivije seksualne fantazije upravo u periodu kada su najplodnije.

O čemu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << žene tada maštaju?

Najčešće o seksu sa više muškaraca, verovali ili ne.

U studiji je učestvovalo 27 heteroseksualnih žena, svaka od njih vodila je tokom mesec dana dnevnik, a testiranjem urina praćeno je kada će tačno nastupiti ovulacija.

Kada su rezultate poredili sa dnevnikom koji su ispitanice vodile, ustanovili su da tokom tri dana oko ovulacije broj fantazija raste sa prosečnih 0,77 na 1,3 dnevno.

Dakle, vrhunac plodnosti u toku meseca poklapa se sa povećanom seksualnom željom.

Dobro je znati.

Pročitajte: Zašto žene, najčešće, žele seks

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.