Kad su najveće šanse da vas prevari

Izvor: Mondo, 08.Nov.2017, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kad su najveće šanse da vas prevari

U određenom periodu veze ili braka postoji veći rizik od prevare!

Foto: Guliver/Getty images, Thinkstock

Naučnici su identifikovali period u kojem su žene, one koje su u braku ili dugoj vezi, najsklonije tome da potraže "nešto sa strane".

Ispostavilo se da najveći rizik za prevaru sa ženske strane postoji nakon šest do deset godina od početka veze.

Kada je reč o muškarcima, studija je pokazala da su najveće šanse za >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << prevaru nakon 11 godina veze.

Istraživači su sproveli dve odvojene studije u kojima je učestvovalo 423 ljudi, i svi su popunjavali upitnik o važnosti odolevanja iskušenjima. Takođe su odgovarali na pitanje kolike su šanse da bi prevarili svog partnera kada bi za to imali šansu.

Rezultati tog istraživanja su pokazali da brojni faktori utiču na odluku o prevari, a one koji uspevaju da odole iskušenju tome najčešće vodi želja da se drže svojih moralnih standarda i strah da će nakon toga ostati sami.

Ova studija je sprovedena da bi se ispitala teorija prema kojoj u najvećem broju slučajeva veze "pucaju" posle sedam godina. Ta teorija imala je i statističku potporu jer se najveći broj parova u Velikoj Britaniji razvodi posle sedam godina braka.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.