KAPUT BRUS LIJA PRODAT ZA 77.000 DOLARA

Izvor: Kurir, 07.Avg.2011, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAPUT BRUS LIJA PRODAT ZA 77.000 DOLARA

HONGKONG - Krznom postavljen kaput, koji je nekada pripadao filmskoj zvezdi borilačkih veština Brusu Liju, prodat je za 77.000 dolara, preneli su britanski mediji.

Oko 13 ličnih predmeta i suvenira, koji su pripadali Brusu Liju našli su se tokom vikenda na aukciji u Hongkongu. Ova aukcija se smatra najvećom do sada, koja je posvećena majstoru kung fua.

Li je ovaj kaput nosio 1973. godine za potrebe snimanja filma ''Igra smrti'' (Game of Death). On je taj kaput nosio i >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << na premijeri svog najpoznatijeg filma ''U zmajevom gnezdu'', koja je održana malo pre njegove smrti.

Silvana i Greg Mening, američki par koji je kupio kaput, rekli su da je to ''jedinstveni predmet i uspomena na Brus Lija''.

Preostalih 12 ličnih predmeta ponuđenih na aukciji u Hongkongu, uključujući pismo koje je Li napisao svom drugu i njegovu ličnu kartu, prodati su za ukupno 217.742 dolara.

Brus Li je umro na vrhuncu karijere, u 33. godini. Igrao je u više od 20 filmova, među kojima su ''U zmajevom gnezdu'', ''Pesnica zmaja'', ''Na zmajevom putu'' i ''Veliki gazda''.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.