Juvitana: Inspekcija kontroliše povlačenje

Izvor: Mondo, 15.Nov.2016, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Juvitana: Inspekcija kontroliše povlačenje

Inspekcija Ministarstva zdravlja počela je kontrolu povlačenja spornih "Juvitana" proizvoda iz prodaje.

Foto: YouTube

"Važno je da sporni proizvodi više ne budu u prodaji", kaže pomoćnik ministra zdravlja zadužen za inspekcijske poslove Zoran Panajotović, i dodaje da će inspektori kontrolisati da li su povučeni i proizvodi za koje su u ponedeljak stigle analize da su zdravstveno neispravni.

O kojim proizvodima je tačno reč, pogledajte u sledećoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << vesti:

Spisak proizvoda koje ne treba kupovati

Na problem je prvi put ukazano 8. novembra, kada je Ministarstvo zdravlja objavilo je da se sumnja u zdravstvenu ispravnost sedam vrsta "Juvitana" dečijih kašica, i da bi mogle predstavljati rizik po zdravlje dece jer je u njima pronađen povećan sadržaj određenih vrsta presticida.

Nakon toga, fabrika dečje hrane "Juvitana" u Inđiji obustavila je proizvodnju i saopštila da će zabrana proizvodnje trajati dok akreditovane laboratorije ne ispitaju zdravstvenu ispravnost sirovina i gotovih proizvoda na lageru u fabrici.

U saopštenju kompanije "Svislajon Takovo" navodi se da ukoliko nalaz Ministarstva zdravlja bude tačan, biće uništene zalihe spornih proizvoda, a fabrika u Inđiji biće trajno zatvorena.

Ta kompanija je naglasila i da neće dozvoliti gašenje svog najjačeg brenda u proizvodnji dečje hrane i da će fabrika biti izmeštena tamo gde na tržištu budu obezbeđene zdravstveno ispravne sirovine.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.