Izvor: B92, 19.Nov.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovan Pavle II superheroj

London -- Ljubitelji stripa imaju novog superheroja - papu Jovana Pavla II, čiji je život, ovoga puta u formi stripa, opisan na 95 strana u boji.

Prvo izdanje, koje su zajednički objavili Vatikan i jedan privatni italijanski izdavač, rasprodato je za jedan dan, piše Tajms, precizirajući da će oni koji su uspeli da ga kupe, imati priliku da pročitaju detaljnu biografiju pokojnog rimokatoličkog pontifa.

Ona je grafički rešena kao srednje rešenje izmedju francuskog klasika Tintina i stila Diznijevog studija. Ne nedostaju ni zvučni efekti, tipični za ovu umetničku formu, kao što su "kraš" ili "kabum", piše Tajms.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.