Još malo, pa za Ginisa

Izvor: Glas javnosti, 11.Sep.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još malo, pa za Ginisa

Desimir Joksić, poznati milanovački ugostitelj i uzgajivač krompira, bio je iznenađen kada je u svom krompirnjaku, koji se nalazi u podrajačkom selu Ozrem, prilikom priprema za posao vađenja krompira sa parcele od oko jednog hektara, iskopao dva krompira od kojih je jedan težak 1.350 grama, a drugi je malo „ zaostao u razvoju“, te je dostigao težinu od tek 1.050 grama.

- Ovogodišnji rod krompira je potpuno zadovoljavajući i nadam se da ću sa parcele od jednog hektara „naći“ >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << preko 30 tona najkvalitetnijeg krompira. Međutim, iako se odavno bavim proizvodnjom krompira, primerci koje sam nedavno iskopao prilično su me iznenadili svojom veličinom. Krompir koji sam zasejao je holandske vrste virgo i izgleda da je ova godina bila najpovoljnija baš za krompir ove vrste i uveren sam da u zemlji ima i krupnijih primeraka od ova dva - kaže on.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.