Izvor: Story, 07.Nov.2015, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelena Lalović: Sin me je zbližio sa suprugom

Dok prvi put nakon porođaja pozira s naslednikom Stefanom i mužem Komlenom, pevačica Jelena Lalović govori o tome da je bilo trenutaka kada je mislila da nikad neće postati majka, kako se ta strepnja raspršila za tili čas i da sada živi najlepše dane

Jelena sa suprugom Komlenom i sinom Stefanom, Foto: Luka Šarac

Neprospavane noći tokom kojih već tri i po meseca bdi nad svojim sinom Stefanom na pevačicu Jelenu Lalović (42), čini se, utiču bolje nego brojni >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << sportovi kojima se do svoje prve trudnoće bavila. Osmeh joj ne silazi s lica, postporođajna depresija poznata joj je samo iz iskustva nekih drugih žena, a kada drži svog naslednika u naručju, cela slika postaje još lepša. Kao da je reč o jedinstvenom prizoru koji se ne dešava u milionima drugih domova već vekovima. Tu sliku potkrepljuje njeno, ali i ponašanje njene bebe. Ona je staložena i spokojna, ostavljajući utisak majke koja kao da je podigla mnogo dece, a mali Stefan prati je u smirenosti. Prošli su grčevi svojstveni tek rođenim bebama, Jelena uživa u dojenju i pošto joj se sin noću budi samo kad treba da jede ili da se presvuče, uopšte joj ne smeta što se tokom dana ne uspava na duže od petnaestak minuta.

- Osim danas kada se družimo s vama – s osmehom počinje Jelena pošto je uspavala naslednika i sela da razgovaramo.

- Otkad imam dete više se ne nerviram ni oko čega u životu. Volim da kažem kako Stefan na nas deluje kao najbolji antistres, iako sam svesna da će biti novih izazova kad poraste. Veoma je miran i solidaran kada se desi da mama i tata treba nakratko da napuste dom. Tada ga pričuva naša Sunčica, koja nam u posetu dođe uveče u vreme kupanja pa od osam do jedanaest Komlen i ja možemo da izađemo i na neki prijem – priča pevačica, kojoj ni tvrdnja da je dete nešto najlepše na svetu nije dovoljno jaka da bi njom opisala novo životno iskustvo.

- Sve drugo mi je sporedno i više nisam sebi najbitnija. Sada je to moj sin. Možda sam nekada i pomišljala kako će ovaj period biti teži, ali sve ovo što proživljavam me demantuje. Verovatno zato što sam se i ja prema bebi od početka postavila bez panike i što se trudim da sebe ne zapostavim. Sve sam sebi organizovala kod kuće: šminkera kad treba, frizera, pedikir i manikir – dodaje Jelena. Iako je majka postala s pune četrdeset dve godine, život je uredio tako da joj i trudnoća i postporođajni period proteknu u najboljem redu.

- Jednostavno, za mene sve drugo bilo je prerano. Tek kada sam upoznala Komlena, znala sam da je on pravi izbor za mene. A bilo je trenutaka kada sam mislila da sam zakasnila za materinstvo. U mojim godinama lekari misle da je trudnoća veliki rizik, ali medicina je toliko napredovala da sam se i sama iznenadila. Osetila sam da mi je sad idealno vreme za majčinstvo i znam da bi sve drugo bilo pogrešno. Želela sam poslovno da se ostvarim i postigla sam sve što sam zamislila. Sarađivala sam s najvećim imenima naše muzike, a čak sam stigla i do mesta direktora javne ustanove. Polako sam išla ka svojim ciljevima i na tom putu nedostajalo mi je samo potomstvo, ali i to se desilo. U životu je zaista bitno da slušaš sebe i pratiš znakove pored puta. Unutrašnji instinkt doveo me je do divne svakodnevice – iskrena je Jelena, dok se sada potpuno rasterećena osvrće na trenutke kada je, između poslovnih pobeda, sumnjala da će na privatnom planu ikada biti potpuno srećna.

- Čitala sam literaturu namenjenu ženama koje su same, to su ona štiva kako naći idealnog muškarca i slično. Ne mogu da kažem kako je to bilo bespotrebno, ali Komlen se sudbinski desio, bez ikakve taktike. Želela sam upravo takvog muškarca, fakultetski obrazovanog, lepog, privrženog meni i porodici, a ispostavilo se da je on sve to. Bilo je trenutaka kada sam pomišljala kako možda neću nikog naći. Jednom sam čak pričala i s direktorom Doma za nezbrinutu decu u Zvečanskoj ulici da usvojim dete ukoliko ne nađem pravog čoveka. Bukvalno me je isterao napolje i rekao da do četrdeset pete godine imam još vremena, a posle možemo da razgovaramo. Mislila sam da ne postoji prava osoba za mene jer sam se mnogo puta opekla u ljubavi. I odjednom, desio se Komlen. Sada mi je simpatično kada se setim svih tih ženskih večeri tokom kojih smo ogovarale muškarce... A onda, sve se promenilo iz korena. Sada sam žena sa detetom, a muškarci su super – kroz osmeh kaže Jelena i tvrdi da je sin učvrstio odnos koji ima sa suprugom.

- Od samog početka veze Komlen i ja prihvatili smo jedno drugo i nismo se mnogo promenili. Zato je važno naći pravu osobu. Pored deteta, imamo još više vremena za nas. Požrtvovaniji smo zbog njega i on nas spaja. U prva dva meseca nakon dolaska iz porodilišta dešavalo se da zbog nespavanja ne znamo šta smo jedno drugome rekli, ali uvek smo se razumeli. Iako radi, Komlen jednako kao i ja ustaje noću kad se beba probudi, a posle posla pravo dođe kući. Uvek je bio pažljiv, a sad je to posebno. Poverenje među nama sada je još čvršće. Pre nekoliko dana izašli smo na jedan događaj i non-stop gledali u telefon plašeći se da će nas pozvati od kuće. Onda pogledam Stefanovu sliku na ekranu i shvatim kako više nismo samo nas dvoje, kako kod kuće imamo još jedno biće koje nas čeka – opisuje pevačica puna nežnosti koja se posebno raduje prvom zajedničkom odmoru.

- Volimo Srbiju i zato smo rešili da odemo nekoliko dana na Zlatibor. Ta planina uvek mi je bila baza kada sam se osećala loše, a to je ujedno i mesto na koje smo Komlen i ja prvi put putovali nakon što smo počeli vezu. Zato baš u hotel Mona vodimo i našeg sina, a ako u bazenu temperatura vode bude odgovarajuća, možda će tamo prvi put i ući u vodu. Svakako planiramo da ga po povratku u Beograd povedemo na plivanje za bebe, što je moja dužnost. Bavim se tom tematikom i uskoro ću pisati  o tome u jednoj knjizi – dodaje novopečena mama za koju bi se reklo da u materinstvu ima mnogo više iskustva. Najpre zato što je njena beba srećna, a zatim i što je liniju skoro vratila u normalu.

- Lekar mi je zbog dojenja dozvolio jednu do dve kafe dnevno, čega se pridržavam. Izbacila sam slatko, jedem samo med sa orasima ili bademima. Primetila sam da mi je mleko drugačije kad probam sladoled, pa ga se odričem jednako kao i citrusnog voća. Takođe, izbacila sam iz ishrane sve mahunasto povrće koje nadima: pasulj, grašak... Razmišljam da krenem na neke vežbice, jer na tenis još ne smem – dodaje Jelena, koju je pitanje o drugom detetu slatko nasmejalo.

- Želim da se posvetim Stefanu. Tek treba da raste, a i nisam spremna za drugo dete. Mada, nikad se ne zna, ali suprug i ja isplanirali smo da kolica koja smo dobili iz Baby shopa poklonimo nekim budućim roditeljima. Uz to, bio bi nam potreban veći stan, a treba i da se vratim poslu. S druge strane, moja trudnoća smatrala se visokorizičnom, a ja ne bih dalje da se kockam i tražim nešto više od života. Volim decu, pa ako se slučajno dogodi, Story će prvi saznati – priča pevačica kojoj briga o mališanima nije strana jer je uz ćerke svoje sestre Ane mnogo o njima naučila.

- Sara ima trinaest, a Tamara devet godina i toliko su već porasle da mi je neverovatno kako je sve brzo prošlo. Dolaze često da vide brata, ali među njima je velika razlika. Lepe su, prave male manekenke. I mnoge moje prijateljice imaju već toliku decu, ali takođe, dosta prijatelja tek čeka bebe – kaže Jelena koja se uskoro na muzičku scenu vraća jednim duetom. Publika će ga čuti u novembru, a za to vreme podržava supruga u njegovim poslovnim poduhvatima. Njegov patent kojim bi se u budućnosti sprečila krađa beba po porodilištima, proglašen je najboljim pronalaskom u Beogradu za 2014. godinu, a trenutno je u užem izboru za najbolju tehnološku inovaciju u Srbiji ove godine. Dok i sama sanja neke nove snove, pevačica uživa u vremenu kraj sina.

- Stalno mu izmišljam neke nove priče. Pre neko veče govorila sam mu o tome kako je na na Marsu otkrivena voda i kada jednog dana bude tamo išao, da se seti svoje majke. Gledao me je kao da me je razumeo – završava Jelena.

Izvor: Story

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.