Jelena Bačić Alimpić potpisuje novu knjigu 12. februara

Izvor: Story, 08.Feb.2016, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelena Bačić Alimpić potpisuje novu knjigu 12. februara

Književnica će potpisivati novu knjigu 12. februara u knjižari Delfi SKC u 17 sati

foto: promo

Nakon romana Kazna za greh – Noć kada su došli svatovi koji je od objavljivanja, 5. oktobra, na prvom mestu Lagunine top-liste, svi koji su sa nestrpljenjem iščekivali nastavak sage o Emiliji i Mihajlu od 9. februara moći će da utole svoju radoznalost jer će se u prodaji naći nastavak, ljubavni roman Knjiga uspomena.

Autorka romana Jelena >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << Bačić Alimpić obradovaće čitaoce već u petak, 12. februara potpisivanjem drugog dela trilogije Kazna za greh u knjižari Delfi SKC od 17 sati.

Zamišljena kao trilogija, Kazna za greh je uzbudljiva saga o sudbini dve porodice s početka 20. veka, staleškoj podeli, varoškim i vlastelinskim sudbinama i tajnama neobičnih likova čije se sudbine prepliću i sudaraju. Priča o zabranjenoj ljubavi.

 U prvom delu upoznali smo Mihajla i Emiliju, grofovog sina i kći kovača. Oni odrastaju zajedno i s vremenom postaju najbolji prijatelji. Njihovo prijateljstvo prerasta u snažnu, silovitu i strastvenu ljubav suprotstavljenu društvenim normama i staleškim načelima. Posle mnogo godina zaogrnutih tajnama i lažima iza zidina grofovskog kaštela, jedna noć promeniće sve...

U drugom delu trilogije kao izuzetno talentovana učenica sa najboljim ocenama, Emilija po preporuci profesora Kostića dolazi na Bečki univerzitet. Njen mentor je jedan od vodećih intelektualaca naučne elite s početka tridesetih godina prošlog veka. Franc Nojbauer u svojoj višedecenijskoj karijeri konačno sreće studenta vrednog divljenja i odlučuje da mu Emilija postane asistent. Mlada žena koja se uspinje društvenom lestvicom živi svoj san. Istovremeno, na imanju Ercegovih, u srcu vojvođanske ravnice, živote njenih siromašnih roditelja i grofovske porodice prepliću nepredvidive niti sudbine. Kada nacisti preuzmu vlast u Beču, u godinama rata i nevolja, između Emilije i profesora Nojbauera razvija se čudan i jedinstven odnos dva jaka karaktera i briljantna uma: više od platonske ljubavi, a manje od telesne strasti.

Knjiga uspomena, drugi deo trilogije Kazna za greh Jelene Bačić Alimpić, jeste roman o sećanjima na valcere pored Dunava, o raspravama bečkog intelektualnog kruga, putovanjima austrijskim krajolicima i iskušenjima iz prošlosti. Oda životu koji pulsira uprkos Drugom svetskom ratu, i uspomenama na ljubav koju godine ne mogu izbrisati.

Romani Jelene Bačić Alimpić prodaju se u neverovatnim tiražima. Posle Ringišpila, Pisma gospođe Vilme i Poslednjeg proleća u Parizu koji su postali bestseleri, Noć kada sa došli svatovi, prva knjige trilogije Kazna za greh, takođe je pomerila granice čitanosti.

Roman  Knjiga uspomena naći će se u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs od utorka, 9. februara.

Nastavak na Story...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.