Izvor: Luftika.rs, 14.Dec.2023, 12:38

Jedan od braće Hofman izlazi iz pritvora, drugi se tereti za zlostavljanje i mučenje

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužni predlog protiv Miljana Hofmana Vidovića zbog sumnje da je izvršio krivično delo zlostavljanje u mučenje na štetu konobara u jednoj vinariji u Irigu.
Istraga koja se vodila protiv njegovog brata Ljubana je obustavljena, jer je utvrđeno da nije bio na mestu gde se dogodio napad, odnosno zbog nedostatka dokaza.
Kako piše „Telegarf.rs„, Ljubanu Vidoviću ukida se pritvor.
– Postupajući po krivičnoj prijavi >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << MUP RS, DP, PU za grad Beograd, SBPOK koja je podneta protiv V.M. i V.Lj. zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili dva krivična dela zlostavljanje i mučenje, a nakon sprovedenih dokaznih radnji, ovo Tužilaštvo podnelo je optužni predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu protiv osumnjičenog V.M. zbog postojanja opravdane sumnje da je učinio jedno krivično delo zlostavljanje i mučenje u odnosu na oštećenog A. A., kojim je predloženo da se prema okrivljenom V.M. produži pritvor imajući u vidu da i dalje stoje razlozi za isti u smislu, te da sud nakon sprovedenog dokaznog postupka okrivljenog V.M. oglasi krivim zbog izvršenja navedenog krivičnog dela i da mu izrekne kaznu zatvora u trajanju od 1 godine, kao i da se Prvi osnovni sud u Beogradu oglasi mesno nenadležnim, s obzirom na to da je krivično delo izvršeno u Irigu, te da po pravnosnažnosti rešenja uputi spise Osnovnom sudu u Sremskoj Mitrovici, kao stvarno i mesno nadležno- stoji u saoštenju Prvog osnovnog javnog tužilaštva.
Dalje, ceneći sve izvedene dokaze tužilaštvo je donelo rešenje kojim je odbačena krivična prijava u odnosu na osumnjičenog V.Lj. zbog jednog krivičnog dela Zlostavljanje i mučenje, budući da nema dokaza da je isti prisustvovao kritičnom događaju, odnosno da nema dokaza kojim bi se potkrepila opravdana sumnja da je osumnjičeni V.Lj. učinio krivično delo Zlostavljanje i mučenje.
Takođe, ovo Tužilaštvo donelo je rešenje kojim je odbačena krivična prijava u odnosu na V.M. i V.Lj. zbog jednog krivičnog dela Zlostavljanje i mučenje, jer je nastupila zastarelost krivičnog gonjenja.
U odnosu na oštećene A.A. i D.I., kao i u odnosu na svedoka R.N., čijim iskazima Tužilaštvo nije poklonilo veru, a koji su u suprotnosti sa drugim izvedenim dokazima, a naročito imajući u vidu video zapis predmetnog događaja, ovo Tužilaštvo formiralo je predmet kako bi se utvrdilo da li se u radnjama imenovanih eventualno stiču sva bitna obeležja krivičnog dela Davanje lažnog iskaza ili krivičnog dela Ometanje pravde ili nekog drugog krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti, te će nakon izvršenih provera i sprovedenog dokaznog postupka biti doneta odluka o daljem postupanju.
„Sve je bila šala“ Konobar i dostavljač hrane svedočili su u ponedeljak u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u slučaju, navodnog, maltretiranja braće Ljubana i Milana Vidovića Hofman.
Kako „Telegraf.rs“ saznaje, oni su tužiocu rekli da su „sve shvatili kao šalu“, da su se ranije dogovorili oko snimka i da ih neće krivično goniti.
Samo dan kasnije u jasnosti je osvanuo novi snimak okrutnog ponašanja Miljana Hofmana.
– Ajde, ajde, ajde.. Ajmo da rešimo šta imamo – obraća se Miljan besno jednom muškarcu.
Kako su braća Hofman dobila nadimak? Za sve je kriv njihov otac i nemačka mašina

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Optužen jedan od braće Hofman, protiv drugog odbačena krivična prijava

Izvor: Danas, 14.Dec.2023

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog protiv M. V., jednog od braće Hofman, osumnjičenog za zlostavljanje i mučenje u odnosu na oštećenog A. A. Krivična prijava protiv njegovog brata Lj. V. je odbačena zbog nedostatka dokaza.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.