Iva 3 meseca radi sezonski posao na Aljasci, a sad je pokazala kako izgleda soba u kojoj je smeštena (VIDEO)

Izvor: Luftika.rs, 07.Jul.2023, 12:12

Iva 3 meseca radi sezonski posao na Aljasci, a sad je pokazala kako izgleda soba u kojoj je smeštena (VIDEO)

Iva iz Srbije, koja radi sezonski na Aljasci, redovno objavljuje video snimke na društvenim mrežama sa svim detaljima ovog posla i načina života.
Govorila je ranije o zaradi, smeštaju, kao i hrani, a sada je ponovo otišla da odradi letnju sezonu i po dolasku pokazala kako joj izgleda smeštaj, prenosi Kurir.
„Stigli smo u Dač harbor, dobila sam svoj ključ od sobe i vodim vas da vidite gde smo mi to smešteni“, kaže Iva na početku videa.
– Ono što nije dobro to je >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << da se soba nalazi na četvrtom spratu ali bože moj, prijaće nam. Ovim hodnikom idemo do sobe. Broj sobe narednih tri meseca je 409, ukupno će biti tri devojke, dve moje cimerke koje treba tek da stignu. Pre nego što otvorim vrata, mogu vam reći da ne očekujete neki luksuz – kazala je Iva i ušla u sobu.
– Ovo je samo za privremeni smeštaj radnika. Soba je oko dvadesetak kvadrata, nameštaj podseća na onaj naš iz osamdesetih godina. Ukoliko imate želju da budete u nekom luksuznom smeštaju, to ovde sigurno nećete naći. Po principu, ovo podseća na neki studenjak, možda iz osamdesetih godina u Beogradu, mada nikad nisam bila tamo.
Možete videti da se ovde nalaze dva kreveta na sprat, imamo ukupno četiri dušeka. Ovde će biti smeštene tri devojke, jedna sam ja. Dve devojke će biti ista smena, jedna će biti sama u smeni.
Možete da vidite pogled kroz naš prozor i mogu da vam kažem da ovo jutro, kada sam stigla, jako je tmurno i kišovito. Ove stene koje vidite, to nije prirodna stena, to je neki nasip koji je stavljen upravo zbog veoma velike mogućnosti da se desi cunami. Ovo je jedino doba godine kada možete videti bilo šta zeleno na Aljasci.
Možda vam ovo izgleda malo, imamo svoje kupatilo koje je malo, uredno. Mogu da vam kažem, da s obzirom da će u mojoj smeni biti još jedna devojka, nama će ovo biti i više nego dovoljno da preguramo ova tri meseca.
Ovako soba neće izgledati u završnici jer ćemo mi uneti svoje stvari, malo modifikovati, unećemo sto, poručiti lampu i doneti frižider. Svaki put kada stignemo možemo da napišemo šta nam treba, kako bi nam bio ugodan boravak u sobi – objasnila je detaljno Iva.
@iva_pink_
U sobama borave 3 devojke 2 ce biti nocna smena a treca dnevna smena. Radno vreme je 12h pa su male sanse da sve tri budemo u iato vreme u sobi. Uvek imamo toplu vodu i grejanje je na gas. Cena sobe i 3 obroka na mesecnom nivou iznosi 450$ po osobi ali se vremenom smanjuje pa sada trenutno placam 300$ mesecno. TROŠAK SMESTAJA I HRANE ODBIJA SE OD ZARADE NA KRAJU MESECA#aljaska #balkantiktok #sezonskirad #srbija
♬ original sound – 𝕀𝕧𝕒_𝕤𝕒_𝔸𝕝𝕛𝕒𝕤𝕜𝕖
– U sobama borave tri devojke, dve će biti noćna smena, a treća dnevna smena. Radno vreme je 12 sati pa su male šanse da sve tri budemo u isto vreme u sobi. Uvek imamo toplu vodu i grejanje je na gas. Cena sobe i tri obroka na mesečnom nivou iznosi 450 dolara po osobi ali se vremenom smanjuje pa sada trenutno placam 300 mesečno. Trošak smeštaja i hrane odbija se od zarade na kraju meseca – stoji u opisu ovog videa.
Nakon što je detaljno sve objasnila, usledila je lavina komentara podrške. Svi su oduševljeni njenim podvigom, a neki naglašavaju i da ovo ne bi izdržali.
„Svaka tebi čast, moj naklon i respekt“, „Srećno jaka ženo, divim ti se! Uspešna sezona“, „Svaka tebi čast, 80 odsto nas bi odustalo prvog dana.“
Bilo je i onih koji su komentarisali smeštaj i naveli da izgleda kao zatvor.
„12 sati, to je brutalno“, „Baš su jadni, mogli su barem kreveti da budu komotniji! Želim ti sreću“, „Nema ni televizora, kao zatvor“, dodali su njeni drugi pratioci.
Ivan sezonski radi na Aljasci i jedva spoji 5 sati sna (VIDEO)

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Iva iz Srbije radi na Aljasci i pokazala je gde spavaju naši radnici! 20 kvadrata, nameštaj iz 80-ih, veštački nasip zbog cunamija...

Izvor: Blic, 07.Jul.2023

Naša sugrađanka Iva, koja godinama radi na Aljasci i redovno na svom instagram profilu objavljuje slike i snimke kako izgleda njen život u ovoj zemlji, ovoga puta pokazala je svoj smeštaj.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.