Izvor: Luftika.rs, 20.Jun.2023, 23:05

Italijanski gradić na Mediteranu plaća ako se doselite, 30.000 $ za kupovinu i renoviranje kuće

Italijani nastavljaju da „provociraju“ maštu.
Selo dubokog džepa je Presiče, šarmantan zaseok poznat i kao „grad zelenog zlata“, zahvaljujući okolnim maslinicima. Presiče se nalazi u Pulji, južnom regionu poznatom po belim brdskim gradićima, bujnom poljoprivrednom zemljištu i netaknutoj mediteranskoj obali.
Grad će ljudima platiti do 30.000 dolara da kupe kuću i presele se u nju. Ideja je da se privuku novi stanovnici u cilju borbe protiv opadanja broja stanovništva, >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << a to je nešto što se koristi i u drugim delovima Italije.
Istu stvar nudi ostrvo Sardinija (koje nudi 15.000 dolara), region Kalabrije (koji daje 33.000 dolara) i selo Santo Stefano di Sesanio (obećava do 52.500 dolara).
Dakle, šta treba da znate?
Kao i kod svakog od ovih programa, postoji caka. Morate kupiti kuću i postati stanovnik Presičea. Kuća mora biti napuštena i izgrađena pre 1991. godine. I sredstva će biti podeljena: deo će ići za kupovinu kuće, a deo će se koristiti za renoviranje ili preuređenje.“
„Postoji mnogo praznih kuća izgrađenih pre 1991. godine koje bismo voleli da ponovo oživimo sa novim stanovnicima“, rekao je za CNN lokalni odbornik Presičea Alfredo Palese.
„Šteta je svedočiti kako se naši stari kvartovi puni istorije, divne arhitekture i umetnosti polako prazne“, dodao je on.
Izvor: Nova.rs
Baka Mara od pokojnog muža nasledila milione dolara, umrla u trošnoj kući od blata duboko u šumi

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.