Italijanska džez pevačica Karla Markotuli i pijanistkinja Miona Deler Babić na Džez festivalu

Izvor: Story, 08.Nov.2015, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italijanska džez pevačica Karla Markotuli i pijanistkinja Miona Deler Babić na Džez festivalu

Koncert italijanske džez pevačice Karla Markotuli i džez i klasične pijanistkinje i pevačice Mione Deler Babić biće održan 13. novembra 2015. u Srpskom narodnom pozorištu, u okviru novosadskog Džez festivala.

Koncert organizuju Italijanski Institut za Kulturu u Beogradu u saradnji sa Džez festivalom Novi Sad. Gošće iz Italije će pored džez standarda izvoditi i sopstvene obrade klasične muzike, kao i nekoliko originalnih numera Mione Deler Babić.

Miona >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << Deler Babić, rođena Beograđanka, koja je karijeru gradila u inostranstvu izjavila se da se raduje svakom gostovanju u Srbiji.

Deler Babić nastupa kako kao klasična, tako i kao džez pijanistkinja, ali i kao pop-džez pevačica. Do sada je izdala i studijski album “Reach touch” za amerčko i onlajn tržište.

- Izuzetno se radujem svakom gostovanju u Srbiji, zemlji iz koje sam potekla. Ovaj, kao i vecina mojih nastupa, na vise nacina kombinuje Evropsku i Balkansku muzicku kulturu. Posebno mi je zadovoljstvo sto cu imati čast da nastupim sa Carlom Marcotulli, vokalom koja je nastupala i sa takvim džez velikanima kao sto su Chet Baker i Michel Petrucciani. Za ovu sezonu pripremam i pop/džez album na srpskom jeziku koji autorski uobliččava moju licnu pricu i ujedinjuje obe muzicke tradicije kojima pripadam, nasu i italijansku - kazala je Miona.

Karte u preprodaji can blagajni Srpskog Narodnog Pozorista cena Cena pojedinačne ulaznice je 800 dinara, dok je komplet 2000 dinara. Ulaznice će se naći u pretprodaji od srede, 4.novembra, od 11 – 20 sati u Srpskom narodnom pozorištu, na blagajni Festivala. Cena pojedinačne ulaznice je 800 dinara, dok je komplet 2000 dinara.

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.