Izvor: Luftika.rs, 24.Mar.2024, 17:05

Italija uvodi DNK test psećeg izmeta i žestoke novčane kazne za aljkave vlasnike

Mnogi gradovi razvijenog sveta sa uspehom koriste DNK analizu psećeg izmeta, koja za cilj ima da otkrije, a zatim i prikladno kazni, vlasnika koji ne čisti za svojim ljubimcem na ulici.
Ova efikasna i ekstremno precizna metoda stigla je i u Italiju.
Procedura predložena još 2017. godine u regionu Pijemonte, u nekoliko opština pojedinih italijanskih regiona stupila je na snagu tek sada. Opština Karmanjola u predgrađu Torina obavezala je sve vlasnike pasa da kod veterinara ili u azilu za pse urade bris iz grla sa uzorkom pljuvačke psa.
Na osnovu tog biološkog materijala u opštini se pravi baza DNK podataka svih pasa. Tako kada ovlašćeno službeno lice naiđe na pseći izmet na ulici, može da ga pokupi i pošalje...

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.