Izvor: Luftika.rs, 21.Dec.2023, 16:15

Ispovest čoveka koji spasao gazdaricu pekare u Novom Sadu od radnice sa nožem: Krvi je bilo na sve strane

U Novom Sadu je 19. decembra izbodena žeska osoba ispred pekare. Na nju je nasrnula radnica koja je tvrdila da joj žena duguje platu.
Sada je za Blic o ovom dogođaju pričao muškarac koji je sprečio veću tragediju i spasao vlasnicu pekare od napada radnice.
– Kada sam čuo povike, samo sam strčao dole i video taj poslednji zamah nožem. Instiktivno sam potrčao, iskoristio trenutak kada se radnica sa nožem okrenula i iza njenih leđa prošao ispred ranjene žene. Zgrabio sam >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << je, pokušavajući da je odatle sklonim, ali već je bila klonula, na kolenima, pa je jedino preostalo da se postavim ispred nje, kako bih sprečio novi napad – priča za „Blic“ Dimitrije Mijić, junak koji je sprečio veću tragediju kada je radnica pekare nožem napala gazdaricu u Novom Sadu.
Dimitrije je tog dana kao i svakog drugog došao na posao, na građevinu koja se nalazi u neposrednoj blizini pekare ispred koje će se, kako se ispostavilo, samo nekoliko sati kasnije dogoditi krvavi obračun.
– Radio sam u drugom delu gradilišta koji se nalazi iza. U jednom trenutku sam čuo muške glasove, svoje kolege, kako viču: „Šta to radiš, ostavi je!“ Strčao sam dole, preskočio te grede kod metalne ograde i ugledao kako jedna žena ranjava drugu ispred pekare. U tom trenutku više okupljenih je vikalo ka njoj da prestane i to ju je valjda na trenutak omelo u napadu, pa se udaljila i okrenula prema okupljenim ljudima – navodi naš sagovornik.
Tragovi krvi na licu mesta Kako dodaje, taj trenutak je iskoristio da obiđe iza napadačice i pritrči u pomoć ranjenoj ženi.
– U momentu kada sam joj prišao ona je bila na kolenima, pridržavajući se za izlog pekare. Ispod nje je bila lokva krvi, a bilo joj je krvavo čitavo lice, jer kako sam uspeo da vidim, bila je ranjena i kod oka. Pokušao sam da je odvučem, ali bilo je nemoguće, a kada se radnica okrenula nožem uprtim ka nama, samo sam instiktivno stao ispred žene da je zaštitim – u dahu objašnjava ovaj hrabri Novosađanin.
Nasrtala je više puta Prema njegovim rečima, žena je bila van sebe, ponavljajući kako joj gazdarica duguje platu, kako je prevarena i u tom stanju koje nije delovalo prisebno, više puta je nasrtala kao da je spremna da napadne ponovo.
– Ne mogu da kažem da li je zaista bila spremna ponovo da napadne, ali činjenica je da je kretala ka nama sa nožem u rukama, izgledajući kao da mene uopšte ne registruje. U tim momentima sam joj govorio: „Gospođo, sklonite se“, ali imam utisak kao da je gledala kroz mene, kao da me nije videla. Kad god se okrenula ka nama i krenula par koraka, ja sam se postavljao između ranjene žene i nje, da sprečim novi napad – opisuje dramatičnu situaciju Dimitrije.
Radnica je odmah privedena Kako navodi, ubrzo je neko od prisutnih zaustavio saobraćajnu policiju koja je tuda prolazila. Kada su oni prišli i rekli radnici da baci nož, ona je to učinila. Ipak, čak i u prisustvu policije nastavila je da govori kako joj gazdarica duguje novac.
– Ne mogu ni da se setim šta je sve govorila. Znam samo da je spominjala platu i pare. Zaista mi je delovalo kao da nije pri sebi, ali ne mogu da tvrdim jer je nisam poznavao. Svega par puta sam kupio u toj pekari nešto da pojedem. Gazdaricu nisam znao uopšte – navodi hrabri Mijić.
Sedam ubodnih rana Dodaje još da mu se čini da je napadnuta gazdarica imala ukupno sedam rana. S obzirom na to da je bio uz nju i kada je Hitna pomoć intervenisala, video je kada su je pregledali i uočio da je ranjena i u rame, bočni deo stomaka, ali i glavu.
– Krvi je bilo na sve strane, a jadna žena je samo jaukala čitavo vreme. Kada je došla policija, pokušala je nešto da im kaže, ali nije mogla a oni su je savetovali da se ne umara. Meni se obratila kada su je unosili u kola Hitne pomoći i rekla: „Hvala ti, neka te Bog čuva“ – priča sagovornik „Blica“ istovremeno nas pitajući da li znamo kako je sada.
Ponavlja da je postupio instiktivno i da nije razmišljao o svojoj bezbednosti nijedne sekunde.
Uviđaj je trajao nekoliko sati – Sreća je da nas je bilo više. Jedan kolega je čak zgrabio letvu sa gradilišta, a ja sam istupao ispred ranjene žene. Tada je videla da nema kud, verovatno odustala od daljeg napada. Ne smem da mislim šta bi bilo da se nismo svi mi našli tu – navodi on.
Ranjena gazdarica puštena na kućno lečenje Kako „Blic“ saznaje iz Kliničkog centra Vojvodine, napadnuta gazdarica pekare je primljena u UC KCV sa višestrukim teškim telesnim povredama u vidu ubodnih rana po telu.
Nakon kompletne dijagnostike, opservacije, lekarske pomoći i sanacije rana pacijentkinja se u svesnom stanju, urednih vitalnih parametara otpušta na dalje kućno lečenje.
Podsetimo, radnica pekare Slađana T. (40) iz Futoga je 19. decembra oko 15 časova u Novom Sadu izbola gazdaricu Slavojku S. (63) iz Bosne i Hercegovine, a napad se dogodilo jer joj je šefica navodno dugovala novac.
Kako je pomenuti medij saznao na licu mesta, pekara ne radi od 5. decembra zbog duga za najam objekta.
– Radnica pekare je odmah ispričala policiji da joj gazdarica nije isplatila 47.000 dinara, kao i da nema šta da jede – naveo je tada izvor „Blica“.
Ona je na licu mesta uhapšena, dok je napadnuta žena kolima Hitne pomoći upućena u Urgentni centar.
Izboden učenik ispred Tehničke škole u Železniku, napadač uhapšen

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.