Iskoristite priliku: Besplatni pregledi u KCS

Izvor: Mondo, 24.Feb.2018, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iskoristite priliku: Besplatni pregledi u KCS

U Kliničkom centru Srbije i u nedelju možete proveriti zdravstveno stanje besplatno, bez uputa, čak i bez knjižice.

Foto: MONDO/Mario Milojević

Akcija besplatnih preventivnih pregleda u Kliničkom centru Srbije, koja uključuje oftamološke, kardiološke preglede, tumor markere i preglede u vezi sa gojaznošću, nastaviće se i sutra.

Klinički centar Srbije (KCS) će, kako se navodi u saopštenju, i u nedelju 25. februara, u periodu od 8.00 do 16.00 časova >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << učestvovati u akciji besplatnih preventivnih pregleda.

Svi zainteresovani građani, i oni bez zdravstvene kartice, biće u prilici da u KCS obave kardiološke preglede i laboratorijske analize - tumor markeri prostate (PSA) i jajnika (CA 125), izmere nivo šećera u krvi i urade preglede vezane za dijetetiku, higijenu ishrane i gojaznost, a svi ti pregledi će se obavljati u Poliklinici KCS.

Pored toga, u ambulantama Klinike za očne bolesti obavljaće se i oftalmološki pregledi.

KCS u saopštenju poziva sve građane da učestvuju u akciji koju u cilju rane dijagnostike i prevencije bolesti organizuje Ministarstvo zdravlja šesti put za redom u više od 80 zdravstvenih ustanova širom Srbije.

Do sada je blizu 100.000 građana učestvovalo u ovoj akciji, a kod njih više od 2 000 sprečeno je ozbiljno oboljenje, navodi se u saopštenju i poručuje da je prevencija najbolji put do očuvanja zdravlja.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.