Isflekana haljina prodata za MILION DOLARA!

Izvor: Mondo, 24.Nov.2015, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Isflekana haljina prodata za MILION DOLARA!

Čuvena haljina Džudi Garland, koju je nosila u filmu "Čarobnjak iz Oza", prodata je u ponedeljak na aukciji.

Foto: YouTube

Haljina devojčice sa crvenim cipelicama koja samo želi da ode kući - Doroti, jedna od deset haljina koje su napravljene za glumicu Džudi Garland u ovoj ulozi, prevazišla je očekivanja na aukciji.

Plava haljinica koju je Džudi nosila u filmu "Čarobnjak iz Oza" (1939. godina), prodata je za milion funti, odnosno, 1.56 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << dolara, na aukciji u Njujorku.

Naglašeno je da haljina ima fleke od znoja na okovratniku, ali da je u dobrom stanju, a veruju da je u pitanju jedna od dve haljine koju je Garland zapravo nosila dok je snimala film (znoj je možda to dokazao).

Prodata je nepoznatom kupcu putem telefona.

Pogledajte video u kojem se vidi ova haljina:



Izvor: YouTube

Pre samo godinu dana, odelo lava iz istog filma, prodato je za 3.1 milion dolara, pa se može reći da ovakvi artefakti imaju sve veću i veću vrednost.

Najskuplja odeća koja je prodata iz nekog filma je čuvena haljina Merlin Monro iz filma "The Seven Year Itch", koja je dosegla cenu od čak 5.6 miliona dolara na aukciji.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.