Izvor: Luftika.rs, 19.Jun.2023, 12:17

Irska će vam platiti 80.000 € da biste se preselili u prelepu kuću na ostrvu

Svi koji maštaju o idiličnom seoskom životu daleko od gradske vreve i haosa, sada su na korak bliže od ostvarenja svog sna.
Naime, Irska je upravo najavila plan za revitalizaciju više od 20 idiličnih ostrva smeštenih uz njenu zapadnu obalu, uključujući i Inis Mor, sa čijim bajkovitim pejzažom ste mogli da se upoznate u holivudskom hitu „The Banshees of Inisherin“.
Novčana pomoć do 84.000 evra uskoro će biti ponuđena ljudima koji su voljni da obnove prazne ili zapuštene >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << domove i potom žive u njima, a državni službenici za napuštene domove sada rade na tome da identifikuju imovinu koja ispunjava uslove.
Potencijalni novopečeni ostrvljani treba da budu svesni da, iako ne postoje ograničenja o tome ko može da kupi imovinu u Irskoj, posedovanje nekretnine vam ne garantuje pravo da tamo živite.
Vladin veb-sajt ima najnovije informacije vezane za pomenute mere oživljavanja isrkih ostrva, kao i aktuelne planove za obnovu.

Izvor: CNN
U Irskoj za 4 dana zaradim naš minimalac, a kraj meseca čekam srećna

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.