Ideja za ručak:Piletina sa kajsijama i začinskim biljem

Izvor: Mondo, 13.Avg.2019, 02:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ideja za ručak:Piletina sa kajsijama i začinskim biljem

Ukusan ručak gotov za sat vremena!

Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusnu piletinu sa kajsijama. Sprema se za 15 minuta, a onda samo treba da sačekate da se ispeče!

Sastojci:

8 pilećih bataka sa karabatacima

So i biber

120 grama brašna

30 grama putera

Dve kašike maslinovog ulja

8 malih glavica luka, oljuštenih

8 čenova belog luka

180 mililitara suvog belog vina
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
60 mililitara pavlake

12 kajsija, opranih, bez koštica, isečenih na polovine

Svež bosiljak, sitno iseckan

Pripema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni, i spremite dublji pleh u koji može da stane osam bataka sa karabatacima.

Ubrusima osušite piletinu, začinite solju i biberom po ukusu, a zatim meso uvaljajte u brašno sa svih strana.

Puter i maslinovo ulje zagrejte na srednjoj vatri, dodajte piletinu, kožicom nadole, a zatim pržite 8 do 10 minuta, dok kožica ne porumeni, pa okrenite meso.

U pleh stavite papir za pečenje, stavite piletinu, i rasporedite ravnomerno crni i beli luk. Prelitje belim vinom i pavlakom, i stavite u rernu, na 25 do 30 minuta, dok meso ne bude skoro sasvim pečeno.

Zatim u pleh stavite kajsije, i pecite još deset do 15 minuta. Pre služenja, pospite iseckanim bosiljkom.

Imate li vi neki dobar recept za pripremu pilećeg mesa? Pišite nam!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.