IRANSKU GLUMICU BIČUJU ZBOG ULOGE U FILMU

Izvor: Kurir, 10.Okt.2011, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IRANSKU GLUMICU BIČUJU ZBOG ULOGE U FILMU

TEHETAN - Iranska glumica Marzije Vafamer osuđena je na godinu dana zatvora i 90 udaraca bičem zbog njene uloge u filmu koji govori o zabranama uvedenim umjetnicima u Islamskoj Republici, piše britanski dnevnik Dejli telegraf.

Vafamerova je uhapšena u julu pošto se pojavila u filmu "Moj Teheran na prodaju" koji je naišao na oštre kritike iranskih konzervativnih krugova.

Njen advokat je uložio žalbu, a ona je na slobodi jer je platil akauciju.

Film je rađen >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u saradnji sa Australijom i govori o mladoj glumici iz Teherana čiji su rad zabranile vlasti. Ona je zbog toga primorana da vodi tajni život kako bi se umetnički izrazila.

Iranska novinska agencija "Fars" javila je da film nije odobren za emitovanje u Iranu i da se ilegalno distribuira u toj zemlji.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.