I ukusni i zdravi - pistaći

Izvor: Mondo, 28.Avg.2012, 05:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I ukusni i zdravi - pistaći

Osim što su ukusni, pistaći čuvaju srce i pomažu mršavljenje, tvrde stručnjaci.

Guliver/Getty Images

Orašasti zelenkasti plodovi predstavljaju hranu sa malim brojem kalorija koja je i bogat izvor proteina što doprinosi poboljšanju zdravlja srca i krvnih sudova.

Rezultati jedne britanske studije pokazuju da omiljena zdrava grickalica mnogih sladokusaca ne oslobađa štetne masti u našem organizmu, već ubrzava proces mršavljenja.

Iako su >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << mnogi stručnjaci decenijama savetovali da bi iz dijetalne ishrane trebalo izbaciti orašaste plodove, pistaći ne izlaze "iz igre", jer brojne nove studije širom sveta ukazuju na njihovo blagotvorno dejstvo.

Sve je više onih koji rado grickaju pistaće i tako dokazano pomažu zdravlje ogranizma i održavanje idealne telesne težine, zato slobodno uživajte u ukusu omiljenog "slaniša" kad god vam je pri ruci.

(MONDO)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.