I Nemci varaju: Svaki četvrti prodavac polovnog automobila neiskren

Izvor: B92, 16.Maj.2023, 10:38

I Nemci varaju: Svaki četvrti prodavac polovnog automobila neiskren

Na tržištu polovnjaka cilj je da se postigne što bolja cena, pa prodavci ponekad ne biraju sredstva.

Prema istraživanju koje je obuhvatilo 2.300 ispitanika platformi za kupovinu automobila Heycar i YouGov, skoro svaki četvrti vozač u Nemačkoj (23 procenta) varao je pri prodaji svog polovnog automobila kako bi postigao višu cenu za svoj automobil.

U većini slučajeva, ogrebotine su kozmetički uklonjene (12 odsto), a miris cigareta je prikriven >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << (6 odsto).

Iako je oko tri četvrtine (74 odsto) ispitanih izjavilo da nikada nisu varali, 39 odsto kupaca polovnih automobila uvereno je da su prevareni prilikom kupovine polovnog vozila.

Čak 17 odsto je izjavilo da nezgode i oštećenja automobila nisu iskreno prijavljeni, dok je osam odsto kupaca sigurno da je kilometraža njihovog automobila lažirana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.